Uitreiking koninklijke onderscheiding in de gemeente Voorst


Op zaterdag 17 juni wordt mevrouw Lankhorst-Elizen uit Twello koninklijk onderscheiden. Burgemeester Paula Jorritsma-Verkade reikt de Koninklijke Onderscheiding uit.

Overhandiging lintje met burgemeester Paula Jorritsma-Verkade, decoranda Marian Lankhorst-Elizen en haar partner

Mevrouw Marian Lankhorst-Elizen wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Al vele jaren is decoranda lid bij de tennisclub Drijver's in Deventer. Naast het tennissen was zij voor de tennisclub enkele jaren vrijwillig actief in de bar- en ontspanningscommissie. Alle zaken omtrent catering van de vereniging verzorgde ze. Zij was de vliegende keep bij onderbezetting en wanneer haar hulp nodig was. Ook als er andere zaken voor de vereniging geregeld moesten worden stond ze paraat.

Voor SV Twello betekent mevrouw Lankhorst veel. Ze zet zich al 16 jaar vrijwillig in voor deze sportvereniging. Naast de bar- en keukendiensten organiseert zij klaverjasavonden met de daarbij behorende prijzen. Ook is zij medeorganisator van de klaverjasmarathons. Mevrouw Lankhorst verzaakt nooit, straalt altijd plezier, enthousiasme en gastvrijheid uit.

In het verleden verzorgde zij diverse familieleden die chronisch ziek of andere gezondheidsklachten hadden en bezorgde hen een onbezorgde tijd. Alsof dat nog niet alles was, heeft zij ook in 20 jaar tijd drie tantes wekelijks veel geholpen. Ze kwam bij hen thuis voor het maken van een praatje en ze hielp mee met het huishouden en zorgde voor de boodschappen. Ook in de serviceflats waar de dames later verbleven bood ze hulp.

Mevrouw Lankhorst-Elizen kan worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd".