Uitreiking koninklijke onderscheiding Marthée van ’t Erve


Op dinsdagavond 5 maart werd de heer Marthée van ’t Erve uit Twello Koninklijk onderscheiden door burgemeester Jan Willem Wiggers. De feestelijke uitreiking vond plaats na afloop van de Algemene Ledenvergadering van EHBO-vereniging De Vecht.

Marthée van 't Erve, zijn vrouw en Jan Willem Wiggers

De heer Van ’t Erve is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn langdurige en waardevolle vrijwillige inzet voor de EHBO-vereniging, afdeling de Vecht van de nationale Bond voor EHBO.

Al bijna 60 jaar zet decorandus zich vrijwillig in voor de EHBO-vereniging de Vecht. Naast EHBO-er te zijn, heeft hij vele jaren achtereenvolgens de functies van penningmeester, secretaris en voorzitter vervuld. Hij vertegenwoordigde de EHBO-vereniging de Vecht op landelijk niveau bij verschillende regio-overleggen van en voor de Nationale Bond voor EHBO.

Ook heeft hij zich 40 jaar vrijwillig ingezet als lotusslachtoffer. Lotusslachtoffers hebben een opleiding achter de rug waarbij ze leren hoe ze allerlei EHBO-situaties na kunnen bootsen. Dat doen ze door zichzelf te grimeren, maar ook door toneel te spelen. De verwondingen zijn niet van echt te onderscheiden. Bij diverse organisaties droeg de heer van ’t Erve bij met acteerprestatie bij aan opleidingen, examens en herhaaltrainingen van vele EHBO-ers. Hij vervulde ook de coördinatie voor het inzetten van lotusslachtoffers. De inzet van de heer Van ’t Erve als lotusslachtoffer werd zeer gewaardeerd. 

Momenteel is de heer van 't Erve nog altijd als vrijwillig EHBO-er betrokken bij verschillende evenementen en is hij met zijn kennis en kunde een steun en toeverlaat voor vele andere vrijwilligers.

Daarnaast is decorandus al een aantal jaren vrijwillig werkzaam als onderhoudsmonteur bij de Stichting Stoomhoutzagerij De Wilpsche Dijk.

Vanwege zijn langdurige en waardevolle vrijwillige inzet voor de samenleving, kan de heer Van ‘t Erve worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd".