Uitreiking Koninklijke onderscheiding Wim Tijhuis


Wim Tijhuis en burgemeester Paula Jorritsma-Verkade

Op woensdagavond 24 april is de heer Wim Tijhuis uit Wilp Koninklijk onderscheiden door burgemeester Paula Jorritsma-Verkade. De feestelijke uitreiking vond plaats vanwege de opening van de gerenoveerde rijbaan bij Paarden en Pony Sport Vereniging Bussloo (PPSV Bussloo).

Wim Tijhuis is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn langdurige en waardevolle vrijwillige inzet voor de Paarden en Pony Sport Vereniging Bussloo, voorheen ponyclub en rijvereniging de Enkruiters.

PPSV Bussloo heeft zeer veel te danken aan de heer Tijhuis. Decorandus maakt deel uit van de lange historie van de vereniging. Sinds 1996 is hij vrijwillig actief en is hij van onschatbare waarde voor de huidige vereniging en haar voorgangster de Enkruiters. Van secretaris in het verleden bij de Enkruiters, tot nog steeds de meest actieve en oudste vrijwilliger bij de vereniging PPSV Bussloo.

Dankzij de grote kennis, kunde en hulp van de heer Tijhuis kon de vereniging vele jaren geleden een buitenrijbaan aanleggen met een professionele eb- en vloedbodem, een groot project. Tot op de dag van vandaag onderhoudt decorandus het beheer van de buitenbaan. Hij controleert regelmatig de bodemgesteldheid en past deze zo nodig aan de waterstand aan, zodat de leden kunnen rijden in een fijne zandbodem. Hij maait regelmatig het gras en in het zomerseizoen fleurt hij het terras op met kleurrijke bloemen. Ook onderhoudt hij de parkeerplaats en het schilderwerk.

Bij dressuurwedstrijden, de Tripalon rondom recreatieplas Bussloo, de Voorster Kampioenschappen of het grote buitenconcours Concours Hippique Voorst is Wim Tijhuis aanwezig. Hij zet de dressuurringen uit, verzorgt het terrein en zorgt dat alles ook weer opgeruimd wordt.

De heer Tijhuis is 12 jaar secretaris geweest bij de Enkruiters in Wilp. Daarnaast verrichtte hij in die periode kantinewerkzaamheden en onderhield hij het clubhuis. In 2012 nam hij afscheid als secretaris.

Vanwege zijn langdurige en waardevolle vrijwillige inzet voor de samenleving, kan de heer Tijhuis worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd".