Uitreiking twee koninklijke onderscheidingen in de gemeente Voorst


Op maandag 5 juni 2023 ontvingen de heren Henk Horstink en Gerrit Ulfman, beiden uit Twello, uit handen van burgemeester Paula Jorritsma-Verkade een Koninklijke Onderscheiding. De uitreikingen vonden plaats, nadat de burgemeester de tentoonstelling 40 jaar Avondfietsvierdaagse had geopend.

Onderscheiding 40 jaar avondfietsvierdaagse

Henk Horstink is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Henk Horstink is al meer dan al 35 jaar actief lid van de toerfietsclub. In deze periode is hij lid van de toercommissie geweest en heeft hij samen met anderen, mooie en vooral veilige routes voor de leden/fietsers gemaakt. Als toerleider was hij verantwoordelijk voor de route en begeleiding van een groep fietsers binnen de ETT. Hij wordt nog regelmatig ingezet om een toertocht te begeleiden, zowel op sociaal vlak als op sportief vlak.

Enkele jaren was hij voorzitter binnen het bestuur en heeft hij de club op de kaart gezet en de club laten groeien.

Ook is hij meer dan 20 jaar lid geweest van de commissie Avondfietsvierdaagse. De Avondfietsvierdaagse is een jaarlijks terugkerend sportief evenement met veel deelnemers. Hij verzorgde de opzet van de routes en schakelde voldoende verkeersbegeleiders in, zodat veiligheid voor de gezinnen met kinderen gewaarborgd was. Ook wierf hij adverteerders en sponsoren om de Avondfietsvierdaagse tot een succes te maken.

Daarnaast is Henk Horstink al ruim 20 jaar lid van de EHBO vereniging Twello-Duistervoorde, waarvan sinds enkele jaren bestuurslid. Hij zet zich in tijdens evenementen en verzorgt de PR van de vereniging.

Ook doneert hij al ruim 50 jaar vrijwillig bloed bij de bloedbank om patiënten in Nederland te helpen.

Gerrit Ulfman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Gerrit Ulfman is ook al meer dan al 35 jaar actief lid van de toerfietsclub. Hij was vele jaren als toerleider verantwoordelijk voor de route en begeleiding van een groep fietsers binnen de ETT tijdens trainingen. Hij volgde het voorzitterschap van de ETT voor negen jaren op van de heer Horstink.

Daarnaast is de heer Ulfman al ruim 25 jaar voorzitter van de commissie Avondfietsvierdaagse. De route brengt de deelnemers langs al het moois dat Twello en omstreken te bieden heeft. De heer Ulfman heeft zich enorm ingezet om sponsoren te werven. Ook is hij nog steeds het gezicht bij de pauzeplek en stempelposten.

Gerrit Ulfman is vele jaren bedrijfsleider geweest van een supermarkt in Twello. Vanwege zijn binding met de supermarkt bood hij altijd, en dat regelt hij nog steeds, een versnapering aan iedere deelnemer van de Avondfietsvierdaagse aan. Dat wordt altijd erg gewaardeerd. Naast bedrijfsleider van de supermarkt was hij altijd heel actief betrokken bij de organisatie van activiteiten in en om het centrum in Twello. Ook betrok en betrekt hij regelmatig diverse ondernemers bij activiteiten van de ETT en de Historische Vereniging Voorst, voorheen de Oudheidkundige kring Voorst.

Sinds 2013 is hij een waardevolle vrijwilliger van de Historische Vereniging Voorst, niet alleen voor hun eigen archief, maar voor iedereen die belangstelling heeft voor de lokale geschiedenis.

Tentoonstelling 40 jarig bestaan Avondfietsvierdaagse

Van 5 tot en met 8 juni 2023 wordt voor de 40e keer de Avondfietsvierdaagse georganiseerd. De heren Horstink en Ulfman hebben altijd veel informatie over de Avondfietsvierdaagse gearchiveerd en organiseren samen met André Mulder de tentoonstelling. De tentoonstelling is nog tot en met donderdag 8 juni voor iedereen te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

De decorandi worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd".