Vaccineren tegen HPV-kanker


Jongens en meisjes die in 2022 10 jaar oud worden, ontvangen in november een uitnodiging om de HPV-vaccinatie te halen.

HPV is een zeer besmettelijk virus dat verschillende soorten kanker kan veroorzaken. De vaccinatie beschermt tegen 6 soorten kanker door HPV.

HPV-vaccinatie voor meisjes én jongens

Meisjes worden al sinds 2010 gevaccineerd tegen HPV. Een HPV-infectie kan ook vormen van kanker veroorzaken bij mannen. Daarom is het belangrijk ook jongens te vaccineren, zodat zij ook beschermd zijn tegen kanker door HPV. Daarnaast draagt vaccinatie bij aan de bescherming van de bevolking tegen HPV en HPV-gerelateerde kanker: hoe meer mensen immuun zijn voor een infectie, hoe kleiner de kans is op verspreiding.

15 november in Twello

De HPV-vaccinatie wordt door GGD Noord- en Oost-Gelderland gegeven op dinsdag 15 november 2022 van 10.00 tot 16.30 uur in Sporthal Jachtlust, Jachtlustplein 11 in Twello.

Inhaalvaccinaties

Er worden ook inhaalvaccinaties gegeven voor DTP, BMR, MenACWY en andere vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma. Voor kinderen onder de 18 jaar die een van deze vaccinaties gemist hebben en deze alsnog willen halen: neem contact op met GGD Noord- en Oost-Gelderland via 088 443 3100 (werkdagen tussen 8.00 en 12.00). Er worden geen coronavaccinaties gegeven. Voor meer informatie over coronavaccinaties: ga naar ggdnog.nl

Meer informatie

Op rvp.nl/hpv staat meer informatie over de HPV-vaccinatie. Vragen over vaccinaties? Ga naar rijksvaccinatieprogramma.nl/vragen