Vaccineren tegen MenACWY


Jongeren geboren in 2008 ontvangen dit voorjaar een uitnodiging van het RIVM voor een vaccinatie tegen meningokokkenziekte.

Meningokokkenziekte is een ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de meningokok. Van deze bacterie bestaan meerdere typen. De typen A, B, C, W en Y zijn de bekendste. De bacterie bevindt zich gewoonlijk in de neus-keelholte zonder dat je er ziek van wordt. Je kan dan wel een ander besmetten. De bacterie wordt via de lucht, door hoesten en niezen, of door zoenen van mens op mens overgedragen.

Waar en wanneer?

De MenACWY-vaccinatie wordt door GGD Noord- en Oost-Gelderland gegeven op 7 juni van 9.30 – 17.00 uur. Adres: Sporthal Jachtlust, Jachtlustplein 11 in Twello

Inhaalvaccinaties

Dit voorjaar worden ook inhaalvaccinaties gegeven voor DTP-BMR, HPV en andere vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma. Voor kinderen onder de 18 jaar die één van deze vaccinaties gemist hebben en deze alsnog willen halen: neem contact op met GGD Noord- en Oost-Gelderland via 088 443 3100 (werkdagen tussen 8.00 en 12.00 uur). 

Meer informatie

Voor meer informatie over de HPV-vaccinatie: www.rivm.nl/meningokokken. Heeft u vragen over vaccinaties? Ga naar www.rijksvaccinatieprogramma.nl/vragen