Veilig Verkeer Nederland organiseert Opfriscursus Auto


Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert, in samenwerking met de gemeente Voorst, op donderdag 23 en donderdag 30 november 2023 van 14.30 tot 16.30 uur in Gebouw Irene, PKN Kerk, Dorpsstraat 10, Twello een VVN Opfriscursus voor automobilisten van 65 jaar en ouder in de gemeente Voorst. Tijdens twee informele bijeenkomsten (u wordt op beide dagen verwacht) gaan de deelnemers met een trainer en elkaar in gesprek over verkeersregels en -gedrag. Deelname is gratis.

Mensen in auto

Sta af en toe stil bij uw verkeersdeelname

De auto biedt veel vrijheid. Waarschijnlijk wilt u zo lang mogelijk blijven autorijden. Gelukkig hebben veel bestuurders jarenlange ervaring. Het rijbewijs is al lange tijd op zak en er zijn intussen vele kilometers afgelegd. Maar wanneer heeft u zich voor het laatst in de verkeersregels verdiept? Voor veel automobilisten is dat al lang geleden. Ook veranderen fysieke vaardigheden als u ouder wordt. Zoals uw zicht, gehoor en reactievermogen. Dit kan invloed hebben op uw verkeersdeelname. Het is belangrijk om hier af en toe bij stil te staan. VVN helpt hier graag bij. Doe bijvoorbeeld via vvn.nl/opfriscursus de gratis online VVN Opfriscursus.

VVN Opfriscursus Auto

Deze cursus bestaat uit 2 leerzame en leuke bijeenkomsten van maximaal 2 uur. Samen met andere deelnemers frissen automobilisten de verkeerskennis op. Naast actuele verkeerstheorie worden fysieke veranderingen en de invloed die dit heeft op het rijgedrag bespreekbaar gemaakt. Aanvullend is het mogelijk een praktijkrit te doen in de eigen auto en advies te ontvangen over de rijstijl. Deelname aan de VVN Opfriscursus Auto is niet verplicht en het is geen examen. Wel verbeteren de deelnemers hun kennis over de verkeersregels en krijgen zij inzicht in het eigen verkeersgedrag.

Aanmelden

Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit is het raadzaam om u direct via vvn.nl/opfriscursussen aan te melden. Of stuur een e-mail naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Voorst. Vermeld in de e-mail uw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer. Meer informatie: 088-524 89 20.