Verduurzaming agrarische bedrijven


Burgers met Energie ondersteunt agrarische ondernemers in de gemeenten Voorst en Apeldoorn met de verduurzaming van hun bedrijf. Met behulp van een energiescan wordt gekeken naar de mogelijkheden voor energiebesparing en het duurzaam opwekken van energie.

Samen met de ondernemer werkt Burgers met Energie aan een plan van aanpak. En met uitvoeringsbegeleiding worden de eerste stappen gezet.

Naast de realisatie van duurzame plannen voor individuele bedrijven zoekt Burgers met Energie ook naar mogelijkheden voor samenwerking. Door bedrijven energetisch aan elkaar te koppelen ontstaan nieuwe kansen voor de oprichting van zogenaamde Energy Hubs. En ook mogelijkheden om gezamenlijk energie op te slaan en om nieuwe energiebronnen zoals waterstof te gebruiken. Samen met de agrariërs kijkt Burgers met Energie vooruit naar het ‘agrarische bedrijf van de toekomst’ waarin duurzame oplossingen integraal onderdeel zijn van de bedrijfsvoering.

Dit project komt mede tot stand met subsidie van de Provincie Gelderland en de Gemeenten Voorst en Apeldoorn. Agrariërs kunnen met een kleine eigen bijdrage deelnemen aan het project. De Energiescan wordt uitgevoerd door DOORadvies uit Borculo.

Meer weten?

Op burgersmetenergie.nl staat meer informatie. Aanmelden kan eenvoudig door te mailen naar info@burgersmetenergie.nl of neem telefonisch contact op met Wilco Hekkert: 06-22 85 27 10.