Vergoeding voor controle op coronatoegangsbewijzen


Het voortduren van de coronapandemie en de coronamaatregelen zorgen voor uitdagingen in de samenleving. Op dit moment is er een verplichte controle op het coronatoegangsbewijs bij de horeca-, recreatie, kunst- & cultuursector en de (sport)verenigingen. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft financiële middelen ter beschikking gesteld aan alle gemeenten om de controle op coronatoegangsbewijzen te ondersteunen. Gemeente Voorst stelt dit bedrag beschikbaar aan organisaties en ondernemers waar de controleplicht van het CTB verplicht is.

bijdrage ctb

Zij komen in aanmerking voor een vergoeding voor de extra gemaakte kosten die in de periode van 1 januari tot en met 26 maart 2022 zijn gemaakt voor de naleving van de controleplicht. Organisaties die hiervoor in aanmerking komen kunnen digitaal via voorst.nl/bijdragectb hun aanvraag indienen.

Vergoeding voor personele en/of materiele kosten

Maakt u als organisatie personele of materiële kosten die verband houden met de controle op de naleving van het coronatoegangsbewijs, in de periode van 1 januari tot en met 26 maart 2022? Vraag dan voor 26 maart 2022 via voorst.nl/bijdragectb een tegemoetkoming in de kosten aan. Via de regeling vergoedt de gemeente kosten voor de inzet van mensen die de coronatoegangsbewijzen controleren. Daarnaast vergoeden we ook materiële kosten die de controle van het coronatoegangsbewijs vergemakkelijken, zoals de aanschaf van een telefoon of tablet voor het controleren van de QR-code.

Vragen?

Kijk op voorst.nl/bijdragectb voor meer informatie over de tegemoetkoming en de geldende voorwaarden. Heeft u vragen? Neem gerust contact op met Shavonne Korlaar, medewerker recreatie & toerisme gemeente Voorst, s.korlaar@voorst.nl / 06-52 66 43 38.