Verkeersmaatregelen Olympia's Tour


In verband met de wielerronde Olympia’s Tour is een groot deel van Twello op 18 oktober geheel afgesloten voor het verkeer van 14.15 uur tot 16.30 uur.

Olympia's Tour etappe 2

In verband met de wielerronde Olympia’s Tour is een groot deel van Twello op 18 oktober geheel afgesloten voor het verkeer van 14.15 uur tot 16.30 uur. Het gaat om de wegen rondom de kleine ronde (pdf - 1,4 MB) . 

Afsluiting van de wegen in en rond Twello
Op vrijdag 18 oktober 2019 wordt de 2e etappe van de Olympia’s Tour in de gemeente Voorst verreden. De verkeerstechnische begeleiding van de grote ronde door onze gemeente wordt begeleid door de landelijke eenheid van de politie met 23 motorrijders en een aantal verkeersregelaars.

Het parcours in en rond Twello (pdf - 1,4 MB)  (3 ronden van circa 11 km) wordt geheel afgesloten met bij iedere wegaansluiting een afzethek en een verkeersregelaar. De afsluiting van de wegen van het parcours in en rond Twello duurt van circa 14.15 uur tot 16.30 uur. De renners starten de kleine ronde om 15.00 uur. Bij calamiteiten hebben de hulpdiensten altijd toegang op het parcours. Tussen de doorkomsten in kunnen passanten onder begeleiding van de verkeersregelaar oversteken. 

Voertuigen wegzetten
Bent u aanwonende van het parcours, dan verzoeken we u vriendelijk om vanaf 12.00 uur geen voertuigen op of aan de weg te zetten zodat het rennerspeloton voldoende ruimte heeft en daarmee ook de veiligheid gewaarborgd is.

Overige verkeersmaatregelen
De start van de wielerronde is aan de Hietweideweg. Hier wordt daarom 's ochtends vanaf 08.00 uur door de organisatie begonnen met de opbouw voor het evenement, waardoor deze gedeeltelijk zal zijn afgesloten. De grote ronde is circa 70 kilometer en gaat dwars door Twello, Terwolde, Nijbroek, De Vecht, Teuge, Wilp, Wilp-Achterhoek, Klarenbeek, Voorst, Bussloo, Posterenk en Steenenkamer. Er zijn geen permanente wegafsluitingen op de grote ronde maar er worden motorrijders als verkeersregelaars ingezet.  

Meer informatie
Wilt u meer weten of heeft u vragen over de Olympia’s Tour? Kijk dan op olympiastour.com, of neem contact op met de organisatie: Rikus Sunderman 06-22 37 74 79 of Thijs Rondhuis 06-22 90 01 31.