Verkiezing ‘Duurzaamste Huis van Nederland’


De Nationale Duurzame Huizen Route gaat deze zomer weer op zoek naar het Duurzaamste Huis van Nederland.

Met de verkiezing geeft de organisatie huiseigenaren de welverdiende waardering voor hun prestaties op het gebied van duurzaam wonen. Daarnaast is het een kans om anderen te inspireren om zelf ook aan de slag te gaan. Alle huiseigenaren die hun woning hebben verduurzaamd, doen mee aan de verkiezing door hun woning voor 8 september 2020 aan te melden op duurzamehuizenroute.nl/verkiezing

Maak ook kans op de publieksprijs

Een deskundige jury kiest per categorie een winnaar. De prijscategorieën zijn bepaald op basis van bouwjaar en woonoppervlakte. De jurywinnaars worden bekend gemaakt op het feestelijke (online) verkiezingsevent op 20 november 2020. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Volksbank, de provincies Drenthe, provincie Friesland, provincie Gelderland en provincie Zeeland maken de verkiezing mogelijk. In deze provincies maken deelnemers ook kans op een publieksprijs. Van 29 september tot 13 oktober kan het publiek stemmen op haar favoriete duurzame huis. De provinciewinnaars gaan daarna door voor de landelijke publieksprijs. 

De Nationale Duurzame Huizen Route

Gemeente Voorst ondersteunt de Nationale Duurzame Huizen Route: een onafhankelijk platform waar huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen en bouwen delen. Hun woningen zijn een bron van inspiratie en informatie voor mensen die zelf aan de slag willen met hun huis. Huiseigenaren kunnen online vragen beantwoorden en hun woning tijdens de Duurzame Huizen Route op 31 oktober of 7 november openstellen voor bezoekers. Een inschrijfsysteem maakt het mogelijk om bezoekers in kleine groepen en verspreid over de dag te ontvangen.