Vernieuwende woonvormen


Op verschillende plekken in Nederland wordt geëxperimenteerd met vernieuwende woonvormen. Het bekendste woonconcept zijn de Tiny Houses. Ook andere innovatieve concepten zijn in ontwikkeling.

Vernieuwende woonvormen

. Het gaat vaak om een combinatie van; kleiner wonen, duurzaam wonen, tijdelijk wonen, wonen met zorg of vormen van groepswonen met gedeelde voorzieningen. Andere vormen van klein wonen noemen we ook wel micro-wonen, daarbij gaat het om vaste woonruimte. Deze woonvorm is interessant voor kleine huishoudens vanwege de betaalbaarheid.

Ook in de gemeente Voorst is er aandacht voor vernieuwende woonvormen. De gemeenteraad heeft het college de opdracht gegeven onderzoek te doen naar de belangstelling, behoefte, wenselijkheid, locaties en voorwaarden in de gemeente Voorst. Dit heeft geresulteerd in het onderzoek ’50 m2 geluk, een onderzoek naar Tiny Houses in de gemeente Voorst’.

Bent u benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek? Via deze link vindt u meer informatie en kunt u ook het onderzoek downloaden.