Vervoer naar de GGD-vaccinatielocatie


In heel Nederland wordt gevaccineerd tegen het coronavirus. Ook u kunt een oproep krijgen om voor de vaccinatie naar een GGD-vaccinatielocatie te komen. De locatie staat in de oproep die u ontvangt. Niet iedereen beschikt over eigen vervoer. U kunt misschien een taxi huren, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Vaccineren

Hulp vanuit de omgeving

Als u geen eigen vervoer heeft om naar de vaccinatielocatie te reizen, is het mogelijk om hulp te vragen aan iemand die u kent. Misschien heeft u familieleden die u kunnen brengen, of behulpzame buren, vrienden of kennissen?

Vrijwilligersvervoer

Er zijn twee mogelijkheden om in contact te komen met een vrijwilliger die u kan ondersteunen met het vervoer:

  • Via kijkindekernen.nl/elkaar-helpen kunt u een oproep doen. De buurtverbinders van het digitaal dorpsplein van Kijk in de Kernen brengen uw oproep daarna verder onder de aandacht;
  • U doet een beroep op de haal- en brengservice van Mens en Welzijn Voorst. Neem hiervoor contact op met Annet Reimert, tel. 06-49019968.

Openbaar vervoer

Een reis met het openbaar vervoer plant u via www.9292.nl of u belt met 0900-9292. 

OV reis PlusOV

Op afroep kunt u met PlusOV reizen naar de GGD-vaccinatielocatie. Op plusov.nl staat meer informatie over het reizen op afroep. Bel met 088-758 76 54 om uw reis te reserveren. Reizigers met een Wmo-vervoersindicatie van de gemeente kunnen ook op afroep met PlusOV van en naar de GGD-vaccinatielocatie reizen. De reizigers met een Wmo-vervoersindicatie van de gemeente hoeven geen eigen bijdrage te betalen.

Valys(alleen voor Valys-pashouders die een mobiliteitsbeperking hebben)

Dit vervoer geldt alleen voor ritten vanaf 25 kilometer enkele reis. Reserveer uw reis via valys.nl/een-reis-boeken of bel met 0900-9630.