Verwijderen grafbedekkingen september 2020


In september van dit jaar onderhouden we enkele huurgraven.

Begraafplaats Terwolde

Begraafplaats te Terwolde (ter illustratie).

In september van dit jaar onderhouden we enkele huurgraven op de gemeentelijke begraafplaatsen van Terwolde en Voorst. We halen grafstenen of grafbedekkingen weg van enkele huurgraven. De nabestaanden hebben hier afstand van gedaan. Of het grafrecht verliep enige tijd geleden.

Hergebruik gedenkteken

Wij vernietigen geen grafstenen. Wel laten we ze sinds kort recyclen. Zo leveren we een bijdrage aan de circulaire economie. Ze blijven - op een andere manier - in gebruik. Meer informatie hierover leest u op de website van Circlestone. Circlestone haalt persoonsgegevens direct weg.

Een lijst met de graven waar het om gaat, hangt op het informatiebord bij de ingang. U kunt dit bord vinden onder de overkapping bij beide begraafplaatsen.

U kunt de lijst ook hier lezen: Te verwijderen grafbedekking graven 2020 (pdf - 0,0 MB) 

Verzoek (her)verkrijgen grafrechten

U kunt als (mogelijke) rechthebbende op een graf waarvan afstand is gedaan alsnog de grafrechten (her)verkrijgen. Dit kan ook als de grafrechten verlopen zijn. Hiervoor stuurt u voor 1 augustus 2020 per post of e-mail een verzoek aan de gemeente. Het is ook mogelijk om als familie een gedenkteken na verwijdering in bezit te krijgen. Hiervoor geldt ook dat u voor 1 augustus 2020 contact opneemt.