Verwijdering grafbedekkingen oktober 2020


Vanaf 12 oktober 2020 worden grafstenen en grafbedekkingen op de gemeentelijke begraafplaatsen in Voorst en Terwolde verwijderd.

Begraafplaats te Terwolde (ter illustratie).

Begraafplaats te Terwolde (ter illustratie).

Deze werkzaamheden worden uitgevoerd op de huurgraven waarvan afstand is gedaan door de nabestaanden, of waarvan het grafrecht verlopen is.

Hergebruik gedenkteken

Sinds enige tijd worden grafstenen die daarvoor in aanmerking komen niet meer vernietigd maar hergebruikt. Door dit te doen wordt een bijdrage geleverd aan de zogenaamde circulaire economie, waarin grondstoffen in de gebruikscyclus gehouden worden. Voor hergebruik worden altijd eerst de persoonsgegevens van de grafmonumenten verwijderd. Op circlestone.nl staat meer informatie en een uitleg over de werkwijze. 

Lijst bij de ingang van de begraafplaatsen

Op beide begraafplaatsen hangt een lijst met de graven waarop deze werkzaamheden uitgevoerd worden. De lijsten hangen op het informatiebord, bij de plattegrond, onder de overkapping bij de ingang van beide begraafplaatsen. U kunt de lijst ook hier lezen: Te verwijderen grafbedekking graven 2020 (pdf - 0,0 MB)   

Vragen?

Heeft u vragen over de uitvoering van de werkzaamheden? Neem dan gerust contact op met de gemeente Voorst: Marcel Schotman: 0571-27 93 77. E-mail: m.schotman@voorst.nl