Vier de vrijheid en vlag mee!


Hijs de vlag op zondag 12 april.

2020 is het jaar dat we 75 jaar Bevrijding herdenken. In heel Nederland zijn activiteiten georganiseerd om 75 jaar Bevrijding te vieren. Ook in de gemeente Voorst. Helaas gaan bijna al deze activiteiten niet door of ze zijn uitgesteld vanwege de coronacrisis. We kunnen echter wel op elk moment stilstaan bij het feit dat we in vrijheid leven. Vieren en herdenken krijgen dit jaar dus een andere vorm.

Kleurrijke vlaggen op Eerste Paasdag
Burgemeester Jos Penninx: “De 12 dorpen in onze gemeente zijn bevrijd tussen 12 en 17 april 1945. Aankomende week is dit precies 75 jaar geleden. Ik wil graag iedereen, alle inwoners van de gemeente Voorst, oproepen om op zondag 12 april, Eerste Paasdag, samen met mij de Nederlandse vlag te hijsen. Pasen betekent voor mij en veel anderen het vieren van nieuw leven in de lente. En van hoop. De maatregelen tijdens de coronacrisis laten ons onvrijheid ervaren. We kunnen even niet meer gaan en staan waar we willen. We beseffen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Met het hijsen van de vlag op 12 april staan we hier extra bij stil. En met alle kleurrijke vlaggen in het straatbeeld laten we ook zien dat we als Voorster gemeenschap samen sterk staan en deze moeilijke periode samen goed door komen!”

Kijk ook eens op Bezoek Voorst
Op bezoekvoorst.nl/75jaarvrijheid staan alle ontwikkelingen rondom Voorst Herdenkt 75 jaar vrijheid. Hier leest u ook persoonlijke verhalen en gebeurtenissen over de oorlog.