Bijeenkomst ‘Vogels in de hoogstamboomgaard’ op 17 maart in Nijbroek


Op donderdagavond 17 maart 2022 organiseert de stichting IJsselboomgaarden vanaf 20.00 uur een avond over ‘Vogels in de hoogstamboomgaard’ in het Dorpshuis in Nijbroek.

vogels Vogels in de hoogstamboomgaard’

Het bevorderen van biodiversiteit is een belangrijk thema in de gemeente Voorst. De inwoners en organisaties, die helpen om dit thema in de praktijk te brengen, spelen een belangrijke rol hierbij. Iedereen die belangstelling heeft voor vogels en boomgaarden is welkom.

Tips van een vogeldeskundige en boomgaardeigenaar

Tijdens deze avond vertelt Adrie Hottinga uit Vorchten, vogeldeskundige en boomgaardeigenaar, over de vogels die u in de boomgaarden langs de IJssel tegen kunt komen. Ook vertelt Adrie Hottinga meer over de maatregelen die uw hoogstamboomgaard aantrekkelijk maken voor vogels, om hier gedurende korte of langere tijd te verblijven. Een van deze maatregelen is het ophangen van vogelnestkasten voor de verschillende vogelsoorten die in de boomgaarden willen broeden. Tijdens deze avond is het mogelijk om nestkasten voor de verschillende vogelsoorten met een flinke korting te kopen voor €5 per kast.

Biodiversiteit in de hoogstamboomgaard

De vogelavond en de nestkasten zijn een onderdeel van het project ‘Bevorderen biodiversiteit in de hoogstamboomgaard’, dat de stichting IJsselboomgaarden in opdracht van de gemeente Voorst uitvoert. Andere activiteiten zijn het adviseren over biodiversiteit bevorderende maatregelen en het uitbrengen van een Wegwijzer waarin diverse maatregelen worden toegelicht. De stichting IJsselboomgaarden heeft ook een workshop over het gefaseerd maaien georganiseerd. Dit is een maaimethode die zoveel mogelijk rekening houdt met de insecten in de gras- en kruidenlaag onder de fruitbomen. En nog niet zo lang geleden heeft de stichting samen met leerlingen van basisschool de Bongerd in Terwolde de fruitbomen op het schoolplein gesnoeid en vogelnestkasten in elkaar gezet. Deze kasten worden op het schoolplein opgehangen.

Meer informatie

Heeft u belangstelling voor vogels en activiteiten die de biodiversiteit bevorderen? Kom dan naar de bijeenkomst in Nijbroek op donderdagavond 17 maart. Kijk op www.ijsselboomgaarden.nl voor meer informatie. Heeft u vragen? Stuur gerust een e-mail naar lerutte@ijsselboomgaarden.nl