VOORST GAAT VOOR DUURZAAM | Boer Bike Bite op 12 september


Op zondag 12 september organiseert een groep enthousiaste boeren, die samenwerken onder de naam IJsselvallei Boert en Eet Bewust, de Boer Bike Bite Toer Voorst. Stap op de fiets en maak een smakelijke toer in het mooie landschap rondom Voorst. Onderweg proeft u bij verschillende boerderijen 6 originele culinaire bites gemaakt met verse producten van de boerderij.

Boer Bike Bite

Originele bites op de boerderij

Denk bijvoorbeeld aan een boerenfrietje met IJsselstoof. Verse friet gemaakt van de aardappelen van familie Pardijs in Appen. Of een pasta met varkensfuet van Boerin Hilde. Laat u verrassen door de bijzondere combinaties die de boeren samen met hobbykok Gerard Koopmans uit Voorst hebben bedacht. En tijdens het bezoek aan de boerderij is van alles te beleven. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de koeienstal, raap zelf aardappels voor een boerenfrietje, bewonder oude landbouwwerktuigen bij Museum café De Kribbe of fiets door een rozenbottelkwekerij. Ook zijn er streekproducten te koop. Zo beleeft u het platteland eens op een heel andere manier!

Fietsroute met recepten voor thuis

Tijdens de fietsroute krijgt u alle recepten en tips voor lokale boerderij verkooppunten. Zo kunt u thuis lekker nagenieten door zelf de Boer Bike bites te maken. De fietsroute start tussen 10.00 uur en 12.00 uur bij Boerderij Welgelegen van de familie Lankhorst aan de Voorsterklei 4 in Voorst. U fietst langs Museumcafe De Kribbe, rozenbottelkwekerij Kool, Melkveebedrijf Bussink en aardappelbedrijf Pardijs. Vanwege het coronavirus werken we met verschillende starttijden om zo de deelnemers te spreiden. De kosten voor deelname zijn €17,50 per persoon en €7,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Kijk op www.ijsselvalleiboerteneetbewust.nl/activiteit/boer-bike-bite-voorst voor meer informatie en aanmelden (verplicht en mogelijk tot en met 8 september).

* De gemeente Voorst is partner van IJsselvallei Boert en Eet Bewust en ondersteunt daarmee verbinding tussen producent en consument, tussen boer en burger.