VOORST GAAT VOOR DUURZAAM | Gratis verspillingsvrije goodiebag


Van 7 t/m 13 september 2021 is de Verspillingsvrije Week. Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Circulus-Berkel en de gemeente Voorst hebben samen een pakketje samengesteld met tips en tools om voedselverspilling tegen te gaan. Kom deze verspillingsvrije goodiebag gratis ophalen op de markt in Twello op vrijdagmiddag 3 september!

goodiebag

Meer eten van de afvalbak redden

Veel mensen zijn actief bezig om voedselverspilling tegen te gaan. Want dat is goed voor het klimaat én de portemonnee. Toch is er nog een hoop te besparen. Een vierde van het voedsel wordt jaarlijks in Nederland verspild. Voedselverspilling in Europa is verantwoordelijk voor 6% van de totale uitstoot van broeikasgassen door menselijke activiteit. In de Verspillingsvrije Week vragen we aandacht voor dit onderwerp en geven we tips en tools om meer eten van de afvalbak te redden.

Verspillingsvrije goodiebag

Op 3 september starten we met een kick-off: u kunt gratis een Verspillingsvrije goodiebag ophalen op de markt in Twello (zolang de voorraad strekt). De goodiebag bestaat onder andere uit het Eetmaatje - een maatbeker voor rijst, pasta en couscous - en een boekje van de Dierenbescherming met recepten voor oud brood. Ook bevat de goodiebag andere tips en tricks om voedselverspilling tegen te gaan.

Doet u ook mee?

Op Duurzame Dinsdag (7 september) trappen we af met de Verspillingsvrije Week. Hopelijk heeft u er net zoveel zin in als wij en doet u ook mee. Via www.samentegenvoedselverspilling.nl kunt u zich aanmelden voor de Verspillingsvrije Week. Als deelnemer ontvangt u tijdens de Verspillingsvrije Week dagelijks handige tips en tricks om minder voedsel te verspillen. Daarnaast maakt u als deelnemer kans op Verspillingsvrije prijzen.