Waarom de juiste bandenspanning van belang is


Slimme bandenpomp

Met de juiste spanning slijten autobanden minder snel en gebruikt uw auto minder brandstof. Op het parkeerterrein bij de Jumbo in Twello is een slimme bandenpomp die u hiervoor kunt gebruiken. Zo gaat u niet alleen schoner en veiliger, maar ook goedkoper de weg op!

Schoner én veiliger rijden

Meer dan de helft van alle auto’s rijden met een te lage bandenspanning. Dat maakt het autorijden duurder en de slijtage van de banden neemt toe. Daarnaast zorgt het voor een slechtere wegligging. De remweg is langer en de kans op een klapband is groter. Check daarom uw bandenspanning elke twee maanden en pomp er lucht bij als het nodig is.

Gratis slimme bandenpomp

De slimme bandenpomp helpt u makkelijk en snel met het bepalen van de juiste spanning van uw autobanden. De bandenpomp staat op het parkeerterrein bij de Jumbo in Twello en is gratis. Voer uw kenteken in en de pomp geeft de spanning passend bij uw auto aan. U ziet ook meteen hoeveel brandstof en CO2-uitstoot u bespaart met de juiste spanning van uw autobanden.

Besparing van 31.000 liter en 105 ton CO2

De afgelopen jaren hebben al bijna 4.000 mensen de slimme bandenpomp in Twello gebruikt. Samen hebben zij al meer dan 31.000 liter brandstof bespaard, wat neer komt op 105 ton CO2-uitstoot. Een prachtig resultaat.

Meer informatie

Ontdek zelf hoe gemakkelijk het is. U vindt de slimme bandenpomp op het parkeerterrein bij de Jumbo in Twello. Meer informatie op degroenegarage.org of mail uw vraag naar info@degroenegarage.org.