Weg naar Voorst tussen De Hoven en Empe tijdelijk dicht van 12 t/m 30 september 2022


Van maandag 12 tot en met vrijdag 30 september 2022 is de N345, de Weg naar Voorst tussen De Hoven en Empe gesloten voor verkeer. De provincie Gelderland voert in die periode werkzaamheden uit om de rotonde ter hoogte van de Tondensestraat aan te sluiten op de Weg naar Voorst (N345). En ook het fietspad wordt om de rotonde heen gelegd. De rotonde maakt straks deel uit van de nieuwe rondweg N345 De Hoven/Zutphen. Tijdens de werkzaamheden wordt doorgaand verkeer tussen De Hoven en Empe omgeleid via de A1, de N348 en de N345. Fietsers worden tijdens de werkzaamheden aan het fietspad bij de rotonde omgeleid naar de overkant van de weg.

Werkzaamheden aansluiting rotonde

Rotonde Weg naar Voorst

De rotonde is al in juli 2021 door de provincie gerealiseerd ter hoogte van de Tondensestraat en de Weg naar Voorst. Nu wordt deze rotonde aangesloten op de huidige provinciale weg (Weg naar Voorst, N345) tussen Empe en De Hoven. Eind 2022 is de rondweg klaar en kan het verkeer vanaf de rotonde de rondweg op rijden. Tot die tijd blijft het verkeer vanaf de rotonde via de woonwijk De Hoven rijden.

Omleiding doorgaand verkeer

Tijdens de werkzaamheden is de Weg naar Voorst afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf de Kanonsdijk in De Hoven tot aan de Emperweg in Empe. Dit is nodig om de werkzaamheden veilig uit te voeren en om problemen te voorkomen met vrachtwagens die moeten keren. Doorgaand verkeer moet rekening houden met een flinke omleidingsroute. Verkeer vanuit Zutphen of Brummen richting Apeldoorn wordt omgeleid via de nieuwe brug in Zutphen naar de A1. Verkeer vanuit Apeldoorn richting Zutphen en Brummen gebruikt de omleidingsroute via de A1, N348 en N345.

Bestemmingsverkeer en aanwonenden

Voor aanwonenden en bestemmingsverkeer is de Weg naar Voorst de gehele periode bereikbaar vanaf De Hoven tot en met de Sprabanenweg (De Hoven) en vanaf Empe tot aan de Tondensestraat. Het wegvak tussen deze 2 straten is volledig afgesloten.

Meer informatie

Kijk op gelderland.nl/N345-dehoven voor actuele informatie over de werkzaamheden aan de rondweg. Op bereikbaargelderland.nl staat actuele informatie over afsluitingen en omleidingsroutes.