Wegwijzer ‘Bevorderen biodiversiteit in hoogstamboomgaard’


Op woensdagavond 21 februari 2024 om 19.00 uur ontvangt wethouder Bert Visser het 1e exemplaar van de wegwijzer ‘Bevorderen biodiversiteit in de hoogstamboomgaard’ uit handen van de secretaris van de stichting IJsselboomgaarden, Rob le Rutte. In deze wegwijzer lezen boomgaardeigenaren met welke maatregelen (inrichting en beheer) ze meer verschillende planten en dieren in hun boomgaard krijgen. Insecten en vogels komen op hoogstamfruitbomen af. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om over een langere periode bloeiende kruiden, struiken en bomen in de boomgaard te houden die insecten, vogels en andere dieren aantrekken.

Gratis wegwijzer voor boomgaardeigenaren

Boomgaardeigenaren in de gemeente Voorst kunnen op woensdagavond 21 februari 2024 van 19.00 uur tot 20.00 uur in het gemeentehuis de overhandiging van de 1e wegwijzer ‘Bevorderen biodiversiteit in de hoogstamboomgaard’ bijwonen en een gratis exemplaar meenemen. Het is ook mogelijk om een wegwijzer aan te vragen door het ‘contactformulier’ op ijsselboomgaarden.nl in te vullen.

Biodiversiteit vergroten

De gemeente Voorst wil de biodiversiteit vergroten. Dit is een verantwoordelijkheid die we nu moeten nemen voor de volgende generaties. Denk bijvoorbeeld aan groene schoolpleinen om bewustwording bij kinderen te vergroten en om een gezonde leeromgeving te creëren. En ook de ondersteuning van activiteiten van de Stichting IJsselboomgaarden hoort daarbij. Activiteiten zoals boomgaardadviezen, een workshop gefaseerd maaien, informatieavonden over vogels in de boomgaard en avonden voor het uitwisselen van kennis over boomgaardbeheer. Kijk op ijsselboomgaarden.nl voor meer informatie.