Welkom voor 30 nieuwe Nederlanders in de Gemeente Voorst


Vanmiddag werd in de raadzaal van het gemeentehuis in Twello een plechtige naturalisatieceremonie gehouden. Een feestelijke dag voor 30 Voorster inwoners. In de afgelopen periode zijn zij Nederlander geworden. Voor 4 personen was de ceremonie zelf het moment waarop zij officieel de Nederlands nationaliteit kregen.

Inburgering

Burgemeester Paula Jorritsma-Verkade reikte de Koninklijke besluiten voor het Nederlanderschap uit, samen met een tas met lokale en typisch Nederlandse lekkernijen én natuurlijk de Nederlandse vlag. De kinderen ontvingen een dopper. De genaturaliseerden komen uit Syrië, Eritrea, Brazilië, Dominicaanse Republiek, Turkije, Georgië, Duitsland, België en Engeland.

Verklaring van verbondenheid

De nieuwe Nederlanders leggen tegenover de burgemeester de ‘verklaring van verbondenheid’ af, door het zweren van de eed of het uitspreken van de belofte. Daarmee beloven ze de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en de plichten te vervullen.

Feestelijke afronding

De naturalisatieceremonie is de feestelijke afronding van een, voor de meeste kandidaten, lang en soms moeizaam traject. De naturalisatieceremonie is dan ook een mooie afsluiting van een intensief proces. Een speciaal moment dat samen gevierd werd. Met aandacht voor elkaars verhalen.

De gemeente feliciteert deze Voorsternaren met hun Nederlanderschap en wenst hen alle goeds voor de toekomst!