Wensen en behoeften-bijeenkomst nieuwe sporthal Twello


Op dinsdag 14 november 2023 organiseren ICSadviseurs en de gemeente Voorst 2 bijeenkomsten om de wensen en behoeften van de gebruikers van de nieuw te bouwen sporthal op het terrein naast het Veluws College aan de Veilingstraat in Twello op te halen. De nieuwe sporthal is nodig omdat de gymzaal bij het vroegere Veluws College Twello aan de Hietweideweg en de gymzaal aan de Wassenaer Obdamstraat beide gesloopt worden. Deze gymzalen zijn gedateerd en afgeschreven.

Van 15.30 uur tot 17.30 uur is er een sessie die zich richt op het bewegingsonderwijs. En van 19.00 uur tot 21.00 uur een sessie die zich richt op de sport- en beweegaanbieders. Beide sessies vinden plaats in het Sportcafé van Sporthal Jachtlust, Jachtlustplein 7, Twello. Een kwartier voor aanvang is de inloop met koffie en thee.

Sporthal Jachtlust in Twello

Programma van Eisen en inrichtingsplan

Michel de Boer en Rein van Wijngeeren van ICSAdviseurs maken in opdracht van de gemeente een Programma van Eisen (PvE) en inrichtingsplan voor de nieuw te bouwen sporthal. Voor het invullen van dit PvE zijn de wensen en behoeften van de gebruikers van de nieuwe sporthal belangrijk. En er is met de scholen en sportverenigingen afgesproken om hen bij het ontwerp en de inrichting van de sporthal te betrekken. Daarom wordt deze bijeenkomst op 14 november georganiseerd.

Een toekomstbestendige sporthal

Wethouder Peter Wormskamp zorgt bij beide sessies voor de aftrap. Onder begeleiding van Michel de Boer en Rein van Wijngeeren komen de mogelijkheden, ambities, wensen en kwaliteitseisen van de sporthal op een interactieve manier aan bod. Hierbij worden alle deelnemers uitgedaagd om mee te denken over de toekomst van ons sport- en beweeglandschap om te komen tot een toekomstbestendige sporthal.

Aanmelden

Direct betrokkenen en belanghebbenden van het bewegingsonderwijs, sport- en beweegaanbieders hebben ondertussen een uitnodiging voor deze bijeenkomst ontvangen. Bent u lid van een sportvereniging of wilt u als inwoner van de gemeente Voorst meedenken of tips meegeven? Stuur dan uiterlijk 7 november 2023 een e-mail naar rein.van.wijngeeren@icsadviseurs.nl onder vermelding van de sessie waar u bij aansluit.


Toevoeging 26 oktober: de nieuwe sporthal komt ter vervanging van de gymzaal bij het vroegere Veluws College Twello aan de Hietweideweg en de gymzaal aan de Wassenaer Obdamstraat. Deze gymzalen zijn gedateerd en afgeschreven, en worden daarom gesloopt.