Werk in uitvoering: Viaduct Sluinerweg Wilp-Achterhoek


Werkzaamheden bij het te plaatsen viaduct aan de Sluinerweg in Wilp-Achterhoek

Sinds 8 januari 2024 is de Sluinerweg van en naar Twello afgesloten, omdat het viaduct Sluinerweg wordt vervangen. De werkzaamheden verlopen volgens planning, maar we zijn er nog niet. De omleidingsroute blijft daarom nog tot eind juli 2024 gelden.

Sloop en nieuwbouw

Eind januari is het viaduct Sluinerweg in één nacht verwijderd. De A1 was afgesloten voor alle verkeer, zodat aannemer Heijmans het werk veilig kon uitvoeren. Lag u die nacht op één oor? Niet getreurd. U kunt alles terugkijken via een ʻtimelapseʼ. Check daarvoor de video op Youtube. Inmiddels zijn alle steunpunten aangebracht, waarop het nieuwe viaduct komt te liggen. Buiten de A1 zijn de zogenoemde ʻliggersʼ al gelegd. Boven de A1 worden de liggers eind mei gelegd. Daarvoor wordt de A1 nog twee keer volledig afgesloten (in elke rijrichting één nacht). De liggers vormen uiteindelijk het dek van het viaduct. Na het plaatsen van de liggers is er nog een hoop te doen, voordat alles klaar is.

Omleiding verkeer

Blijf gebruikmaken van de omleidingsroute. Verkeer vanaf de snelweg adviseren wij door te rijden tot aan afrit Twello. Daarnaast leiden wij het verkeer om via de N345, Haanstraat, N790, N791, Fliertweg en H.W. Iordensweg. Zo voorkomen wij met elkaar gevaarlijke situaties op smalle plattelands weggetjes en beperken we de overlast voor omwonenden. Voor hulpdiensten, fietsers, voetgangers en de buurtbus blijft het naastgelegen viaduct Ardeweg beschikbaar.

Planning en meer informatie

Op de website A1oost.nl en in de Bouw App van Heijmans leest u alles over de verbreding van de A1 en wanneer alle werkzaamheden plaatsvinden.