Wijzigingen papierinzameling


Per 1 augustus 2020 verandert de oud papier inzameling. Grote losse dozen en karton dat naast de blauwe container staat, wordt niet meer meegenomen.

Stop al uw oud papier dus in de blauwe container. Plaats de container met het handvat naar de woning. Zo kan de automatische zijlader er goed bij. Voor de andere afvalcontainers (restafval, pmd en gft) verandert er niets. Op de papiercontainers komt een sticker met een pijl om extra duidelijk te maken hoe deze geplaatst moet worden.

Inzameling met automatische zijlader

Vanaf 1 juli 2020 is de oud papierinzameling met een vuilniswagen met een automatische zijlader. Hier komt geen handwerk meer aan te pas, ook omdat de inworpopening te hoog is om daar met de hand papier in te gooien. We begrijpen dat dit een grote verandering is.

Daarom stappen de vuilnismannen nog wel uit om eventueel kleine doosjes en stukken karton mee te nemen. Dit kan alleen als ze in de blauwe container passen. De vuilnisman vult de container namelijk opnieuw na de eerste leging. Daarna leegt de zijlader de blauwe container voor een tweede keer. Grote dozen en grote stukken karton kunnen dus vanaf 1 augustus 2020 niet meer meegenomen worden.

Alleen compact gebundeld los oud papier of in handzame doosjes (die in een minicontainer passen) worden meegenomen. Het is ook mogelijk om uw oud papier zelf weg te brengen en gratis in te leveren bij één van de recyclepleinen van Circulus-Berkel.

Extra blauwe container(s)

Tegen eenmalige kosten is het mogelijk om een, of meerdere extra blauwe container(s) te bestellen. De eenmalige kosten zijn € 53,00 of € 36,40 per container als u meerdere containers aanvraagt. Neem hiervoor contact op met Circulus-Berkel: 0900-9552.