Zekerheid met een gemeentepolis


Ook met een lager inkomen of een uitkering heeft u recht op goede zorg. Zeker als u vanwege een chronische ziekte of beperking hoge zorgkosten heeft. Daarom betaalt de gemeente Voorst mee aan de kosten voor de premie van een goede zorgverzekering van Salland Zorgverzekeringen. Zo blijft de premie betaalbaar, bent u goed verzekerd en verkleint u de kans op onverwachte kosten. Deze zorgverzekering heet de Gemeentepolis.

Voor wie is de Gemeentepolis?

Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent, bij de Gemeentepolis van de gemeente Voorst is iedere inwoner met een laag inkomen van harte welkom. Of u gebruik kunt maken van de Gemeentepolis hangt af van uw situatie en de samenstelling van uw huishouden. U komt in aanmerking als u een inkomen heeft tot maximaal 125% van het sociaal minimum, exclusief vakantiegeld. Het vermogen wordt niet meegerekend.

  • Gehuwden/samenwonenden tot AOW-gerechtigde leeftijd max. € 2.064  per maand
  • Gehuwden/samenwonenden vanaf AOW-gerechtigde leeftijd jaar max. € 2.189  per maand
  • Alleenstaanden tot AOW-gerechtigde leeftijd max. € 1.445  per maand
  • Alleenstaanden vanaf AOW-gerechtigde leeftijd max. € 1.612 per maand

Voordelen van de Gemeentepolis

  • De gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering;
  • U bent aanvullend verzekerd met ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdrage Wmo;
  • Het wettelijk Eigen Risico van € 385,- is meeverzekerd.

Hoe stapt u over naar de Gemeentepolis?

U kunt tot en met 31 december 2023 via gezondverzekerd.nl/voorst overstappen naar de collectieve zorgverzekering van de gemeente Voorst.

Liever persoonlijk advies?

Op 27 november 2023 organiseert de gemeente samen met Salland Zorgverzekeringen van 18.30 uur tot 20.30 uur (inloop vanaf 18.15 uur) een informatieavond over de gemeentepolis. Of neem contact op met de Frontoffice (op werkdagen 8.30 - 12.30 uur): 0571-27 99 11 (keuze 1), e-mail: mo@voorst.nl.