Architectenbureau De Twee Snoeken 

In april 2019 won het architectenbureau De Twee Snoeken B.V. uit Den Bosch de aanbesteding om het gemeentehuis van de gemeente Voorst duurzaam te renoveren. De Twee Snoeken is als ‘total engineer’ aan de slag gegaan op diverse terreinen: van het ontwerp van het gemeentehuis tot de installatietechniek en van brandveiligheidsadvies tot een goed werkklimaat.


Sloop oude gemeentehuis

Op maandag 18 mei 2020 startte de sloop van het oude gemeentehuis. Deze aanbesteding werd gegund aan de firma Lagemaat uit Heerde. Het gebouw is ‘van binnen naar buiten’ gesloopt. Dit hield in dat eerst alle (niet dragende) binnenmuren en plafonds werden afgebroken. Daarna was de buitenkant aan de beurt. Uiteindelijk zijn alleen de betonnen draagconstructie en het dak overeind gebleven. En de zonnepanelen op het dak? Die draaide al die tijd gewoon door! De sloop verliep ‘circulair’. Dat betekend dat zoveel mogelijk materialen gespaard zijn gebleven om straks opnieuw te worden gebruikt. Het gebouw is als het ware heel voorzichtig afgepeld. Zo ontstond er ook weinig bouwafval. Alle bakstenen worden vermalen en straks weer hergebruikt voor de opbouw.

Bekijk hieronder de drone video van het gestripte gebouw:


Weer opbouwen

Nu het oude gebouw is gestript en alleen het casco nog overeind staat, is het tijd om te starten met de duurzame renovatie. De aanbesteding van dit bouwkundig werk en de E/W-installaties wordt naar verwachting in de 2e week van november afgerond. Voor de gemeente Voorst als opdrachtgever een spannend moment. Medio november maken we bekend welke partijen de opbouw van het gebouw gestalte gaan geven.

Direct na deze aanbesteding wordt begonnen met de opbouw. We gaan ervan uit dat iedereen in maart 2022 terecht kan in het nieuwe gemeentehuis.