De inrichting van het nieuwe gemeentehuis gaat voldoen aan de eisen van deze tijd, met veel open en toegankelijke ruimtes. De nieuwe raadzaal komt op de begane grond, op de plek waar voorheen de ingang en het binnenterrein van het gemeentehuis was. De nieuwe raadzaal wordt zo direct zichtbaar vanaf de straat. 

Publieksvriendelijk en toegankelijk

De nieuwe ingang van het gemeentehuis komt aan de linker zijkant, aan de kant van basisschool De Wingerd. Vrijwel alle gemeenteambtenaren krijgen een plek op de eerste verdieping. De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders worden op de begane grond gehuisvest. Daar krijgen ook de politie en sociale partners als het consultatiebureau en maatschappelijk werk een plek. Daar kunnen zij hun publieksgerichte werk doen. De begane grond wordt een uitnodigende plek voor alle Voorstenaren, dus publieksvriendelijk en toegankelijk. 

Voorster landschap als inspiratie

In het gebouw wordt het Voorster landschap gebruikt als inspiratie. Bijvoorbeeld door het gebruik van grote foto’s, kleuren en materialen die typisch zijn voor de omgeving.