Zoek een laadpaal in de buurt

Zoekt u een laadpaal? Kijk dan op www.oplaadpunten.nl/

Gratis advisering duurzaam mobiliteitsbeleid

50% van de CO2 uitstoot binnen de gemeente Voorst wordt veroorzaakt door verkeer en vervoer (exclusief vliegveld Teuge). Helpt u mee om de CO2 uitstoot naar beneden te brengen? De Cleantech Regio geeft gratis advies voor het verduurzamen van uw vervoersbeleid. Bijvoorbeeld met een mobiliteitsscan, fietsstimulering, logistiek of mobiliteitsprojecten. Wilt u uw vervoersbeleid verduurzamen? Mail dan naar slimschoonreizen@cleantechregio.nl.

500 euro bijdrage voor een openbare laadpaal

Om elektrisch rijden te bevorderen krijgen de eerste 25 bedrijven binnen de gemeente Voorst een vergoeding voor het plaatsen van een openbare laadpaal van 500 euro per bedrijf. Zo nemen we de hindernis van te weinig oplaadpunten voor elektrisch vervoer weg. De laadpaal moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De laadpaal is toegankelijk voor het publiek
  • De laadpaal is 24 uur per dag bereikbaar
  • De laadpaal heeft een betaalsysteem en 2 laadpunten
  • Het is een nieuw laadpunt op de betreffende locatie
  • Er staat binnen een straal van 250 meter geen openbare laadpaal

Laadpalen bij bedrijven die 's avonds afgesloten zijn voldoen niet aan de voorwaarden, net als aanvragen van ZZP'ers die de paal aan huis wil plaatsen. In beide gevallen is de laadpaal niet 24 uur per dag beschikbaar of niet openbaar toegankelijk. De gemeente beoordeelt of de laadpaal voorziet in een publieke behoefte en daarmee de financiele bijdrage rechtvaardigt.

De Cleantech Regio kan u helpen bij het aanschaffen van de juiste laadpaal. Wilt u in aanmerking komen voor de bijdrage? Mail dan naar duurzaam@voorst.nl.

Laadpaal aanvragen (particulieren)

Inwoners van de gemeente Voorst kunnen een openbare laadpaal aanvragen via de website van Openbaar Laden. Ecotap plaatst dan samen met Allego het laadpunt. Op dit moment betalen de gebruikers van deze nieuwe palen de laagste prijs van Europa.

U kunt een laadpaal kosteloos aanvragen via het formulier op openbaarladen.nl. De voorwaarden zijn:

  • een laadpunt op eigen terrein is niet mogelijk
  • binnen een afstand van 250 meter staat geen laadpaal
  • de aanvrager woont in de gemeente of werkt er minimaal 20 uur per week

Dekkend netwerk

Binnen de gemeente Voorst is alvast een plankaart opgesteld voor de laadpalen. Binnen elke wijk is gekeken wat een geschikte locatie is voor een laadpaal zodat de laadpalen mooi verdeeld in de dorpen komen te staan. Voor deze locaties is het verkeersbesluit al genomen.