De gemeente Voorst heeft duurzaamheid als speerpunt. Een belangrijke doelstelling is om als gemeente energieneutraal te worden. Duurzaamheid is uitgewerkt in het Addendum bij de nota Duurzaamheid uit 2016 (PDF - 0,5 MB) . Zo maken we zelf duurzame en energiebesparende keuzes, bij ons eigen vastgoed en met ons inkoopbeleid.

Maar, het doel bereiken kunnen we niet alleen! Bewoners en bedrijven spelen een grote rol als we aan de slag gaan met duurzaamheid. De gemeente Voorst helpt met concrete projecten. 

Wat u kunt doen

We informeren u als inwoner of ondernemer graag over de mogelijkheden die er voor u zijn. Van isolatie tot zonnepanelen en financiële mogelijkheden. Die vindt u in het menu rechts.

De Groene Bon

In 2050 worden de woningen verwarmd zonder aardgas. Hoe dit eruit gaat zien, weten wij zelf ook niet precies maar energiebesparing is sowieso een goede stap. Energie besparen kan al met kleine en simpele maatregelen, zoals een waterbesparende douchekop, ledlampen, radiatorfolie, deurdrangers of een tijdschakelklok.

Dankzij een subsidie van het Rijk (Regeling Reductie Energie) hebben we veel inwoners blij kunnen maken met een waardebon van € 60 euro voor het aanschaffen van energiebesparende artikelen. Mede door u zijn er al veel oude gloeilampen vervangen door LED-lampen, is er water bespaard door de waterbesparende douchekop en zijn er veel kieren en naden gedicht door tochtstrips en ander isolatiemateriaal. Dank daarvoor!

Heeft u de Groene Bon aangevraagd maar nog niet ingeleverd? Dit kan tot 30 november 2020 bij de lokale bouwmarkt (Multimate Twello of Wildkamp Terwolde). Het is helaas niet meer mogelijk om een Groene Bon aan te vragen. Hou onze website in de gaten voor nieuwe duurzame acties. 

Collectieve inkoopactie Zonnepanelen

EnergieRijk Voorst en de gemeente willen het voor alle huiseigenaren zo makkelijk mogelijk maken om zelf zonne-energie op te wekken. Daarom hebben we vanaf 1 juli (tot eind van dit jaar) weer een gezamenlijke inkoopactie voor zonnepanelen georganiseerd.

We hebben bij verschillende partijen offertes opgevraagd. Deze hebben we beoordeeld op een goede kwaliteit (zonnepanelen gaan 30 jaar mee) voor een scherpe prijs. De keuze is gevallen op samenwerking met de Teugse zonspecialist en installatiebedrijf Eco Synergy. Meldt u snel aan en profiteer nog deze zomer van zonnepanelen op uw eigen dak.

Als u zich wil aanmelden met deze actie hoeft u alleen maar het aanmeldformulier in te vullen. Het aanmeldformulier vindt u onder de rode knop onder deze tekst. Na aanmelding wordt er contact met u opgenomen door Eco Synergy voor een bezoek aan huis. Samen met u kijkt de adviseur naar uw wensen, de geschiktheid van uw dak (o.a. de zonligging en schaduw) en het aantal zonnepanelen dat past bij uw stroomverbruik.

Na het bezoek ontvangt u vrijblijvend een persoonlijke offerte voor uw woning en situatie. Als u opdracht geeft, neemt Eco Synergy contact met u op voor het plaatsen van de zonnepanelen.

EnergieRijk Voorst (ERV)

EnergieRijk Voorst (ERV) is een burgerinitiatief dat de gemeente Voorst samen met een aantal Voorster bedrijven ondersteunt. De cooperatie heeft als doel energie besparen, zelf energie opwekken en onafhankelijk worden van de grote energieleveranciers. Met projecten wordt gewerkt om deze doelstellingen te halen.

EnergieRijk Voorst en gemeente Voorst werken op veel gebieden samen, zoals de energiecoaches, het energieloket en (tijdelijk) collectief inkopen van isolatiemateriaal en zonnepanelen.

Meld u aan

De organisatie bestaat volledig uit enthousiaste vrijwilligers en is altijd op zoek naar nieuwe enthousiastelingen. Wilt u ook bijdragen aan een energieneutrale gemeente, meld u dan aan door te mailen naar info@energierijkvoorst.nl