De gemeente Voorst heeft duurzaamheid als speerpunt. Een belangrijke doelstelling is om als gemeente energieneutraal te worden. Duurzaamheid is uitgewerkt in het Addendum bij de nota Duurzaamheid uit 2016 (PDF - 0,5 MB) . Zo maken we zelf duurzame en energiebesparende keuzes, bij ons eigen vastgoed en met ons inkoopbeleid.

Maar, het doel bereiken kunnen we niet alleen! Bewoners en bedrijven spelen een grote rol als we aan de slag gaan met duurzaamheid. De gemeente Voorst helpt met concrete projecten. 

Wat u kunt doen
We informeren u als inwoner of ondernemer graag over de mogelijkheden die er voor u zijn. Van isolatie tot zonnepanelen en financiƫle mogelijkheden. Die vindt u in het menu rechts.

EnergieRijk Voorst (ERV)

EnergieRijk Voorst (ERV) is een burgerinitiatief dat de gemeente Voorst samen met een aantal Voorster bedrijven ondersteunt. De cooperatie heeft als doel energie besparen, zelf energie opwekken en onafhankelijk worden van de grote energieleveranciers. Met projecten wordt gewerkt om deze doelstellingen te halen.

EnergieRijk Voorst en gemeente Voorst werken op veel gebieden samen, zoals de energiecoaches, het energieloket en (tijdelijk) collectief inkopen van isolatiemateriaal en zonnepanelen.

Meld u aan
De organisatie bestaat volledig uit enthousiaste vrijwilligers en is altijd op zoek naar nieuwe enthousiastelingen. Wilt u ook bijdragen aan een energieneutrale gemeente, meld u dan aan door te mailen naar info@energierijkvoorst.nl