De gemeente Voorst heeft duurzaamheid als speerpunt. Duurzaamheid is uitgewerkt in het Programma Milieu, Afval en Duurzaamheid. Zo maken we zelf duurzame en energiebesparende keuzes, bij ons eigen vastgoed en met ons inkoopbeleid.

Maar, het doel bereiken kunnen we niet alleen! Bewoners en bedrijven spelen een grote rol als we aan de slag gaan met duurzaamheid. De gemeente Voorst helpt met concrete projecten. 

Wat u kunt doen

We informeren u als inwoner of ondernemer graag over de mogelijkheden die er voor u zijn. Van isolatie tot zonnepanelen en financiële mogelijkheden. Die vindt u in het menu rechts.  

Digitaal Energieloket

Gemeente Voorst heeft een digitaal energieloket waar u alle informatie kunt vinden over het verduurzamen van uw woning. Ook staan hier de actuele, lokale acties op. Verder kunt u hier een huisscan doen voor uw woning en hier kunt u alle financieringsmogelijkheden vinden. 

Energiecoach of energieadviseur

Naast het digitale energieloket, kunt u ook geïnformeerd en geadviseerd worden bij u thuis of op het gemeentehuis. Er zijn enkele vrijwillige energiecoaches in de gemeente die bij u thuis langskomen. De energiecoaches zijn van de lokale energie coöperatie EnergieRijk Voorst. U kunt u aanmelden op onderstaande knop.
Daarnaast is er een energieadviseur die u graag verder helpt. Dit kan telefonisch, via Microsoft Teams of op het gemeentehuis. U kunt u eenvoudig aanmelden door te mailen naar duurzaam@voorst.nl.   

Energiecoöperatie

Wilt u zich actief inzetten voor het verduurzamen van de gemeente? Dan kunt u zich aansluiten bij één van de lokale energiecoöperaties.