Hier vindt u informatie over de Open Monumentendagen, de Nationale Archeologiedagen en de informatieavonden over cultureel erfgoed in de gemeente Voorst.

Open monumentendag

Elk jaar wordt in het tweede weekend van september de Open Monumentendag in Nederland georganiseerd. Ook de gemeente Voorst doet hier aan mee.Tijdens dit weekend gaan de deuren van veel monumenten voor bezoekers open, ook van monumenten die normaalgesproken niet toegankelijk zijn. Daarnaast is er een afwisselend programma met gratis activiteiten rondom monumenten en cultureel erfgoed, zoals rondleidingen, tentoonstellingen, concerten, workshops en fietsroutes. Elk jaar staat er een ander thema centraal. Het thema van 2022 is: duurzaamheid duurt het langst. Meer informatie vindt u op de website www.openmonumentendag.nl 

Nationale Archeologiedagen

De Nationale Archeologiedagen vinden dit jaar plaats op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni. Overal in ons land kan je op die dagen deelnemen aan archeologische activiteiten, lezingen, speurtochten, demonstraties en nog veel meer. Ben je altijd al benieuwd welke schatten zich in onze Nederlandse bodem bevinden? Dan is dit weekend echt iets voor jou. Kijk op de https://www.archeologiedagen.nl/ voor alle informatie. 

 

Informatieavonden

Voor monumenteneigenaren en geïnteresseerden wordt jaarlijks een informatieavond georganiseerd over een relevant en/of actueel erfgoedthema. In 2018 hadden we het thema energie en erfgoed, waarin duurzaamheidsmaatregelen bij monumenten centraal stond. In 2019 is een informatieavond georganiseerd over het historische interieur. Helaas hebben we in 2020 en 2021 geen informatieavond kunnen organiseren vanwege de coronacrisis. Hopelijk is er dit jaar weer meer mogelijk.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over één van deze thema’s of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Elise Holtman via e.holtman@voorst.nl.