Hier vindt u informatie over de Open Monumentendagen, de Nationale Archeologiedagen en de informatieavonden over cultureel erfgoed in de gemeente Voorst.

Open monumentendag

De Open Monumentendag 2020 gaat door in de gemeente Voorst! Dit mooie evenement vindt plaats op zaterdag 12 september. Het thema van dit jaar is ‘Leermonument’.

Natuurlijk is er dit jaar sprake van een vereenvoudigde versie van de Open Monumentendag. Vanwege de RIVM-maatregelen is er een beperkt aantal monumenten opengesteld. Toch zijn we blij dat we u desondanks een heel leuk en gevarieerd programma kunnen aanbieden.

Alle informatie over de Open Monumentendag en het programma vindt u hier. 

Nationale Archeologiedagen

Vanwege de coronapandemie gaan de Nationale Archeologiedagen in oktober 2020 niet door. De Nationale Archeologiedagen zijn daarom verplaatst naar vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 juni 2021. Overal in ons land kan je op die dagen deelnemen aan archeologische activiteiten, lezingen, speurtochten, demonstraties en nog veel meer. Ben je altijd al benieuwd welke schatten zich in onze Nederlandse bodem bevinden? Zijn er in je buurt archeologische opgravingen geweest en wil je weten wat er gevonden is? Of ben je geïnteresseerd in archeologie en wil je je kennis uitbreiden? Dan is dit weekend echt iets voor jou.

Informatieavonden

Voor monumenteneigenaren en geïnteresseerden wordt jaarlijks een informatieavond georganiseerd over een relevant en/of actueel erfgoedthema. In 2018 hadden we het thema energie en erfgoed, waarin duurzaamheidsmaatregelen bij monumenten centraal stond. In 2019 is een informatieavond georganiseerd over het historische interieur.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over één van deze thema’s of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Elise Holtman via e.holtman@voorst.nl.