Ongedierte zorgt soms voor overlast. Schakel een particulier ongediertebestrijdingsbedrijf in voor het bestrijden van ongedierte. Of vraag de gemeente om advies.

Beschrijving

Let op!

Hebt u op uw eigen perceel te maken met ongedierte, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. Dit geldt ook voor de eikenprocessierups. Wij raden u aan daarvoor een specialistisch bedrijf in te schakelen en het niet zelf te bestrijden.

Ongedierte kan voor overlast zorgen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • kevers
  • rupsen
  • kakkerlakken
  • ratten
  • muizen
  • wespen

U kunt de gemeente om advies vragen bij de bestrijding.

De gemeente kan in bepaalde gevallen in de openbare ruimte ongedierte bestrijden. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de eikenprocessierups. 

Voor het bestrijden van beschermde diersoorten zoals onder andere, de vleermuis, steenmarters of roeken gelden andere regels. Het is streng verboden om beschermde diersoorten te verontrusten, vangen, verwonden of doden. Bij de provincie Gelderland kunt u terecht voor een ontheffing als u beschermde diersoorten wilt bestrijden, op basis van de Flora- en faunawet en de Verordening schadebestrijding dieren.

Overlast door ongedierte in de openbare ruimte kunt u melden via www.verbeterdebuurt.nl of via de bijbehorende app. U wordt dan automatisch op de hoogte gehouden van de afwikkeling. 

Voor informatie of advies over bestrijding en aanpak van de overlast kunt u contact opnemen met Ronald van Lent via het algemene telefoonnummer (0571) 279 911 of rechtstreeks via e-mail: r.vanlent@voorst.nl .