Paspoortpiek op komst, gemeente opent extra balie


Vanaf maandag 5 februari is er een extra balie op het inwonersplein in het gemeentehuis geopend. Deze extra balie is nodig in verband met de zogenaamde paspoortpiek. In 2014, 10 jaar geleden, ging de geldigheidsduur van de paspoorten namelijk van 5 jaar naar 10 jaar. Dat gaan we nu 10 jaar later merken: heel veel mensen moeten dit jaar hun paspoort vernieuwen. Dat zorgt niet alleen voor drukte bij het gemeentehuis maar ook bij de organisatie die de reisdocumenten maakt waardoor er een langere levertijd kan ontstaan.

Voorkom dat u uw paspoort niet op tijd ontvangt

De meeste mensen maken pas een afspraak voor een nieuw paspoort of identiteitskaart kort voordat ze op vakantie gaan. Dit jaar kan het, vooral vanaf april tot en met de zomervakantie, dus langer duren voor u uw nieuwe document ontvangt. Het advies is daarom om niet tot de verloopdatum van uw reisdocument of uw vakantie te wachten maar nu al uw paspoort of identiteitskaart te vernieuwen.

Brief ontvangen? Maak snel een afspraak

Heeft u een brief ontvangen dat uw reisdocument verloopt? Maak dan snel een afspraak via voorst.nl of door te bellen naar 0571-27 99 11. Als u een afspraak maakt, weet u precies wanneer u geholpen wordt en hoeft u niet te wachten.

Meer informatie: voorst.nl/paspoort-rijbewijs-en-uittreksel/paspoort.