Uitgestelde lintjesregen


Vanwege corona konden de lintjes in april niet uitgereikt worden. Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover.

Fotobijschrift:

Foto 1: Riek Mulder, Joop Jansen, Martin Buitenhuis tijdens de uitreiking in Klarenbeek
Foto 2: Trees en Antoon Haagen 
Foto 3: Dinie Mensink
Foto 4: Marien Ruisch en Henk Marsman tijdens de uitreiking in Voorst

De jaarlijkse lintjesregen ging op 24 april wel door, maar op aangepaste wijze. De namen van de gedecoreerden zijn net als andere jaren in een speciale editie van de Staatscourant op 24 april gepubliceerd. Burgemeester Jos Penninx heeft de 8 gedecoreerden op de dag zelf telefonisch medegedeeld dat zij zijn benoemd in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding zou op een nader te bepalen moment later dit jaar worden uitgereikt.

De minister heeft op advies van de Kanselarij der Nederlandse Orden besloten dat op vrijdag 3 juli de uitreiking kon plaatsvinden. Dit was de laatste werkdag voor de start van de zomervakantie in een deel van Nederland. Nu een versoepeling van de maatregelen is aangekondigd, hoefden de gedecoreerden niet langer in onzekerheid te blijven over de daadwerkelijke uitreiking.

Burgemeester Jos Penninx speldde het versiersel niet zelf op: dit was vanwege de corona-maatregelen niet toegestaan. Het geopende blauwe etui met daarin de onderscheiding is overhandigd. Daarna mocht de partner het versiersel opspelden.

De volgende acht inwoners uit Voorst kregen dit jaar een lintje:

  1. Trees Haagen
  2. Antoon Haagen
  3. Dinie Mensink
  4. Henk Marsman
  5. Marien Ruijsch
  6. Riek Mulder
  7. Joop Jansen
  8. Martin Buitenhuis

Wilt u nog eens lezen waaraan zij deze eer verdienen, lees dan dit artikel uit april.