Vanaf 03 maart gratis cursus 'Politiek Actief' voor jou!


De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die er over nadenkt om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.

Politiek actief

Of u na de cursus deze stap ook daadwerkelijk zet, is uiteraard geheel aan u. De cursus wordt verzorgd door Bernadette Jansen, raadsgriffier van de gemeente Voorst, in nauwe samenwerking met Debatclub 'Haantje de Voorste'.

Hoe ziet het programma eruit?

De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten in (de tijdelijke huisvesting van) het gemeentehuis in Twello. Tijdens de cursus komen o.a. de volgende thema’s aan de orde:
- algemene staatsinrichting
- hoe werkt de gemeente
- hoe werkt de gemeenteraad, etc.
Ook is het mogelijk om vaardigheden te verbeteren, zoals debatteren. Gastdocenten geven presentaties en u kunt lokale politici ontmoeten om ervaringen uit de praktijk te vernemen.  Daarnaast is er een uitleg over het Voorster vergadermodel en u kunt de ronde-tafelgesprekken en een raadsvergadering vanaf de publieke tribune bijwonen.
Zie ook voorst.nl/politiekactief

Hoe meld ik mij aan?

Inwoners van de gemeente Voorst van 18 jaar en ouder kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar griffie@voorst.nl. Wilt u daarin uw naam, adres, telefoonnummer, v/m en leeftijd vermelden? Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Meer weten? Bel  gerust met de griffie via  06-25 47 13 94. De inschrijving sluit op 26 februari 2021, maar in verband met onze planning is het fijn als u zich zo snel mogelijk opgeeft.

En is lokale politiek ook leuk?

Het mooie van lokale politiek is dat je je bezig houdt met onderwerpen die heel dichtbij spelen. U buigt zich als raadslid of fractievertegenwoordiger bijvoorbeeld over de bouwplannen voor een nieuwe school. De andere dag bent u bezig met de visie op wonen. Of het stimuleren van sport en een gezonde leefstijl. Of het mobiliteitsbeleid. Lokale politiek doe je samen, u ontmoet mensen die u anders wellicht niet zou ontmoeten en het is misschien wel eenvoudiger en leuker dan u denkt.  U wordt niet in het diepe gegooid. Als u politiek actief wordt gaat u deel uitmaken van een team, de politieke fractie van uw keuze. De griffie ondersteunt alle politieke fracties. 

Raadswerk doet er toe!

In Voorst vinden we dat het raadswerk “goed, leuk en behapbaar” moet zijn.
Lees hier meer over de werkwijze van de gemeenteraad
Bekijk hier wie er op dit moment in de gemeenteraad en in de steunfracties zitten