Week tegen ondermijning


Ondermijning is criminaliteit waarbij de onderwereld gebruik maakt van de bovenwereld. Het is een ernstige vorm van criminaliteit die vaak niet zichtbaar is maar (grote) financiële en economische schade kan aanrichten.

Ondermijning heeft veel gezichten. Voorbeelden zijn: fraude met betaalproducten (skimming o.a.), namaakproducten, oplichting via het internet, zorgfraude en productie van drugs.

Week tegen ondermijning

In de week van 20 t/m 24 juni is het de week tegen ondermijning. Ondermijnende criminaliteit is overal. Ook in de gemeente Voorst. De gemeente en de politie pakken samen met andere partners zoals de omgevingsdienst en belastingdienst, ondermijning aan. Om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan hebben we uw hulp nodig. Als u meer wilt weten over het herkennen van ondermijning en wat u kunt doen dan is de gratis app “Ondermijning” beschikbaar in App Store of Google Play. Ook kunt u veel informatie vinden op: www.nietondermijnneus.nl

Hoe ruikt XTC? Kom het ervaren op 24 juni 2022!

Vrijdag 24 juni staat in de gemeente Voorst in het teken van herkenning en de gevaren van ondermijning. Diverse activiteiten op en rond de weekmarkt in Twello vinden plaats. De activiteiten zijn bedoeld om inwoners bewuster te maken van de gevaren van ondermijning. Van 13.30 uur tot 17.30 uur is er een meet & greet met de wijkagent en de boa’s. Ook staat er een ondermijningscontainer waar onder andere een hennepkwekerij en een drugslab te zien zijn. De inloop is vrij en aanmelden is niet nodig.

Iets verdachts gezien? Meld het!

Vermoedens van ondermijnende criminaliteit kunnen gemeld worden via het meldpunt ondermijning van de gemeente Voorst, via de politie (0900-8844) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of www.meldmisdaadanoniem.nl