Week tegen ondermijning


Ondermijnende criminaliteit is overal, ook in de gemeente Voorst. De gemeente Voorst en de politie pakken, samen met andere partners zoals de omgevingsdienst en de belastingdienst, ondermijning aan. Ondermijnende criminaliteit tegen gaan kunnen we niet alleen, daar hebben we u bij nodig!

Activiteiten

In de week van 20 t/m 24 juni is het de week tegen ondermijning. Dan zijn er verschillende activiteiten om inwoners bewuster te maken van de gevaren van ondermijning. Op vrijdag 24 juni worden activiteiten tijdens de weekmarkt in Twello georganiseerd.

Greet met de wijkagent en de boa’s

Van 13.30 uur tot 17.30 uur zijn de wijkagent en de boa’s op de weekmarkt van vrijdag 24 juni aanwezig om uitleg te geven over ondermijnende criminaliteit. Wat is ondermijning? Hoe herkent u een drugslab? Wat is heling? Waar kunt u verdachte situaties melden, en kan dat ook anoniem? Wat doen de politie en de gemeente om ondermijning tegen te gaan? En met wie werken ze hierin samen? Kom kennismaken met de wijkagent en de boa’s en stel uw vragen.

Ondermijningscontainer

Op vrijdag 24 juni is er ook een ondermijningscontainer bij de weekmarkt in Twello. In deze ondermijningscontainer is onder andere een hennepkwekerij en een drugslab te zien. Bij de container wordt uitgelegd hoe u signalen kunt herkennen. En u krijgt informatie over de gevaren die hennepkwekerijen en drugslabs veroorzaken voor de leefomgeving. Bijvoorbeeld door brandgevaarlijke constructies of het gebruik van gevaarlijke stoffen.

De inloop is vrij tussen 13.30 uur en 17.30 uur.  Aanmelden is niet nodig en iedereen is welkom.

Een gedeelte van de parkeerplaats aan de Michiel de Ruyterstraat in Twello is door de aanwezigheid van de ondermijningscontainer tijdelijk niet beschikbaar om te parkeren. 

Iets verdachts gezien? Meld het!

Vermoedens van ondermijnende criminaliteit kunnen gemeld worden via: