Beschrijving

Vraag een nieuw reisdocument aan als uw oude reisdocument gestolen of kwijt is. Aangifte doen bij de politie is niet nodig.

Om identiteitsfraude te voorkomen, legt u een verklaring van vermissing af. De gemeente noteert het nummer van uw oude identiteitsbewijs in het basisregister reisdocumenten.

Wilt u geen nieuw reisdocument aanvragen? Bijvoorbeeld als u uw identiteitskaart kwijt bent, maar uw paspoort nog heeft? Ook dan kunt u een verklaring van vermissing afleggen. Zo voorkomt u dat uw reisdocument gebruikt wordt voor identiteitsfraude.

U moet wel aangifte bij de politie doen als er meer gestolen is dan alleen uw reisdocument. Of als u bijvoorbeeld letsel heeft overgehouden aan de overval. 

Is uw paspoort gestolen en moet u de volgende dag op reis? Een nieuw paspoort aanvragen kost zeker 24 uur. Misschien komt u in aanmerking voor een nooddocument van de Koninklijke Marechaussee. 

Bent u uw paspoort of identiteitskaart kwijtgeraakt in het buitenland? Doe direct aangifte bij de plaatselijke politie en vraag om een bewijs daarvan. Vraag ook een nieuw of tijdelijk reisdocument aan bij een Nederlandse ambassade of consulaat.

Als u uw reisdocument als verloren heeft opgegeven, kunt u het niet meer gebruiken als u het terugvindt. Lever uw teruggevonden paspoort of identiteitskaart in bij de gemeente.

Wat moet u meenemen?

• Alle reisdocumenten (zowel paspoorten als identiteitskaarten) die in uw bezit zijn (ook verlopen reisdocumenten)

• Een recente, goed gelijkende pasfoto die aan alle eisen voldoet.

• Indien nodig schriftelijke toestemming voor personen tot achttien jaar voor de aanvraag van een paspoort en schriftelijke toestemming voor kinderen tot twaalf jaar voor de aanvraag van een identiteitskaart.

Als uw paspoort of identiteitskaart verloren of gestolen is, vult u bij de gemeente een vermissingsverklaring in, waarin u uitlegt hoe u het oude document bent kwijtgeraakt.

Onder het tabje "formulieren" vindt u de link om met uw Digid de vermissing of diefstal van een reisdocument te melden.

Vragen?

Burgerzaken
Telefoon: 0571 27 92 18
E-mail: burgerzaken@voorst.nl

 

U vraagt een nieuw paspoort of een nieuwe identiteitskaart persoonlijk aan bij de gemeente waar u ingeschreven staat. Is dat niet snel genoeg? Een nieuw paspoort aanvragen kost zeker 24 uur. Misschien komt u in aanmerking voor een nooddocument van de Koninklijke Marechaussee.

Is uw paspoort of identiteitskaart verloren of gestolen in het buitenland? En heeft u daar een vraag over? Bel of Twitter dan met het 24/7 BZ Contactcenter van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Extbase Variable Dump
  WIND\WindSduPdc\Domain\Model\ExternalFormprototypepersistent entity (uid=76, pid=41)label =>protected'Online formulier aangifte vermissing reisdocument' (49 chars)
    target =>protected'_blank' (6 chars)
    type =>protected'extern_filelink_forms' (21 chars)
    href =>protected'https://mijn.voorst.nl/aanvragen/832/persoon/vermissing-reisdocument' (68 chars)
    sduId =>protected444987 (integer)
    uid =>protected76 (integer)
    _localizedUid =>protected76 (integer)modified_languageUid =>protected0 (integer)modified_versionedUid =>protected76 (integer)modifiedpid =>protected41 (integer)
 • Online formulier aangifte vermissing reisdocument