Jeugdfonds Sport biedt kinderen (tot en met 18 jaar) die het lidmaatschap van een sportvereniging niet kunnen betalen, sportkansen. Het Jeugdfonds Sport betaalt de contributie en de benodigde attributen (tot max EUR 90) tot een maximaal bedrag van EUR 225 per kind per jaar. Zij maken dit geld direct over naar de rekening van de sportclub (of winkel). Ouders, kinderen en verenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen maar nemen hiervoor contact op met een van de contactpersonen in hun omgeving. Ook mogen zij direct contact opnemen met het lokale aanspreekpunt, Robert Horstink. De contactpersonen en het lokale aanspreekpunt kennen de situatie van het kind. Het Jeugdfonds Sport vertrouwt op hun oordeel.

Hoe werkt het

De contactpersoon kan een hulpvraag krijgen, of hij of zij schat zelf in dat er hulp gewenst is. Hij of zij legt dan kort de spelregels van het Jeugdfonds Sport uit. Daarna legt hij of zij contact met Robert Horstink (het lokale aanspreekpunt van de gemeente), en dient een aanvraag in. Ouders, kinderen of verenigingen mogen hem ook direct benaderen.

Aan de slag!

Binnen 3 weken na het indienen van een aanvraag, en na een positief besluit van Jeugdfonds Sport, is het mogelijk om te sporten bij de gekozen sportvereniging. We verwachten van ouders of verzorgers dat zij hun kind stimuleren bij het sporten. Dit betekent dat zij hem of haar naar de lessen, trainingen en/of wedstrijden laat gaan.

Heeft u vragen?

Meer weten over Jeugdfonds sport? Neem dan contact op met Robert Horstink via algemeen telefoonnummer (0571) 27 99 11 of rechtstreeks via e-
mail: r.horstink@voorst.nl.