Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)

Wij zijn sinds 2014 een JOGG-gemeente. Dit betekent dat we extra ons best doen om een gezonde leefstijl voor jongeren te stimuleren. We merken dat de JOGG-aanpak steeds meer vruchten afwerpt. Daarom verlengden we in 2018 de samenwerking met JOGG Nederland met 3 jaar. Wethouder Hans van der Sleen: "We richten ons de komende jaren vooral op de borging van een gezonde leefstijl in het dagelijkse leven. We willen namelijk dat kinderen, jongeren en hun ouders niet alleen tijden de JOGG-activiteiten bezig zijn met hun gezondheid, maar ook daarbuiten". 

De lokale JOGG-aanpak richt zich op kinderen en jongeren, hun ouders en hun omgeving. Het doel is om de stijging van overgewicht en obesitas onder de jeugd omzetten in een daling. Hiervoor werken we samen met alle lokale partijen op het gebied van zorg, sport, bedrijfsleven, woningbouw, welzijn en media. Zo maken we gezond eten en bewegen voor jongeren aantrekkelijker en gemakkelijker te maken. Dit leidt tot een meerjarig programma met allerlei activiteiten voor ouders en kinderen gericht op het stimuleren van bewegen en een gezondere voeding.

Heeft u vragen?

Meer weten over JOGG? Neem dan contact op met Hatice Yilmaz via algemeen telefoonnummer (0571) 27 99 11 of rechtstreeks via e-mail: h.yilmaz@voorst.nl.