Inleiding

Met trots presenteren wij u het coalitieakkoord Samen beter voor de gemeente Voorst. Hierin staan de afspraken van de coalitiepartijen, die richting geven aan de komende vier jaar. Het is bewust een akkoord dat de koers voor de komende jaren beschrijft op hoofdlijnen. Daardoor blijft er ruimte voor wensen van inwoners en is bijsturing mogelijk als de omstandigheden daar om vragen.

Voorst heeft veel te bieden en is een bijzonder levendige gemeente, waar we trots op zijn. Maar wonen, werken, recreatie, landbouw en de energietransitie leggen allemaal een claim op de beschikbare ruimte. Dit vraagt om een goede afweging, maar vooral ook om het goede gesprek. De coalitie wil samen met inwoners die afweging maken en kiest voor actieve participatie bij projecten.

Alle inwoners van Voorst verdienen een goed functionerend gemeentebestuur dat zich volop inzet voor de samenleving. Hoe de coalitie dat wil doen, is vastgelegd in een bestuurlijk kompas. De nieuwe coalitie steekt met veel plezier de handen uit de mouwen voor Voorst. Efficiƫnt en dienstbaar, met oog voor het unieke karakter van Voorst. Voor de mensen, voor de toekomst. Samen beter.