Cursus 'Politiek Actief'


Speelt u met de gedachte om politiek actief te worden?

Politiek Actief

Vanaf nu kunt u zich opgeven voor de cursus 'Politiek Actief'. Speelt u met de gedachte om politiek actief te worden? Maar u weet niet wat de mogelijkheden zijn? Dan is deze cursus iets voor u! Raadsgriffier van de gemeente Voorst Bernadette Jansen geeft deze cursus. Dat doet zij in nauwe samenwerking met debatclub 'Haantje de Voorste'.

Hoe ziet de cursus er uit?
De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten in (de tijdelijke huisvesting van) het gemeentehuis in Twello. Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u onder andere informatie over de algemene staatsinrichting, hoe de gemeente Voorst werkt en hoe de gemeenteraad werkt. Ook werkt u ook aan vaardigheden, zoals debatteren. Gastdocenten geven presentaties en u ontmoet lokale politici om te leren van ervaringen uit de praktijk. U krijgt uitleg over het ‘Voorster vergadermodel’ en volgt de ronde-tafelgesprekken en een raadsvergadering vanaf de publieke tribune. Kijk voor meer informatie over het programma op voorst.nl/politiekactief.

Aanmelden
Bent u geïnteresseerd, 18 jaar of ouder en inwoner van de gemeente Voorst? Meld u dan aan voor de cursus door een e-mail te sturen naar: griffie@voorst.nl. Vermeld uw naam, adres, telefoonnummer, man of vrouw en leeftijd. Wij nemen dan contact met u op.

Meer weten?
Bel gerust met de griffie via 06-25 47 13 94. De inschrijving sluit op 5 maart 2020. Maar let op: wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

En is de lokale politiek ook leuk?
De onderwerpen spelen altijd dichtbij. Als raadslid of fractievertegenwoordiger buigt u zich bijvoorbeeld over de bouwplannen voor een nieuwe school. U bent bezig met de visie op wonen, of het stimuleren van sport en een gezonde leefstijl, of het mobiliteitsbeleid. Lokale politiek doe je samen! U ontmoet mensen die u anders wellicht niet zou ontmoeten. De politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan u denkt. We gooien u natuurlijk niet in het diepe! U bent onderdeel van een team, van de politieke fractie van uw keuze. De griffie ondersteunt alle politieke fracties. 

Raadswerk doet er toe! In Voorst vinden we dat het raadswerk ‘goed, leuk en behapbaar’ moet zijn. Via deze link leest u meer over de werkwijze van de gemeenteraad en via deze link bekijkt u wie er nu in de gemeenteraad en steunfracties zitten.