'Politiek actief' voor inwoners

Voorjaar 2021 vijfde cursus Politiek Actief voor inwoners

Denk je wel eens: ik zou wel willen weten hoe de politiek werkt? Of zou je meer invloed willen uitoefenen in de gemeente Voorst? Meedoen in de lokale politiek is misschien wel leuker en eenvoudiger dan je denkt.

In het voorjaar van 2021 starten we met de vijfde cursus Politiek Actief voor inwoners van de gemeente Voorst van 18 jaar en ouder. En het mooie is: de cursus is gratis. 

Gedurende ongeveer 7 avonden gaat het op een leuke en ontspannen manier over staatsinrichting, de werkwijze van de gemeenteraad, beleidsontwikkeling (en beinvloeding daarvan) en gemeentefinancien. Bijna elke cursusavond gaat de groep een gedeelte van de avond debatteren. Speeddaten met raadsleden staat op het programma, maar ook diepgaandere gesprekken met raadsleden, evenals het bijwonen van ronde-tafelgesprekken van de gemeenteraad (beeldvormende vergadering) en een raadsvergadering (debatteren en besluiten nemen).

Door wie?

De cursus wordt verzorgd door de griffier van de raad van de gemeente Voorst in nauw samenspel met debatclub Haantje de Voorste en wordt gefaciliteerd door ProDemos (Huis voor democratie en rechtsstaat). 

Wanneer?

Zodra de exacte data bekend zijn, publiceren we deze hier op de website en maken deze uiteraard ook verder bekend.

Waar?

In verband met corona-maatregelen kan de cursus niet in het tijdelijke gemeentehuis plaatsen vinden, maar houden we de cursus op een andere locatie, danwel digitaal. Dit is afhankelijk van de situatie op dat moment en de dan geldende maatregelen.

Interesse?

Interesse? Stuur dan vast een e-mail naar griffie@voorst.nl. Daarin graag naam, adres, telefoonnummer en leeftijd vermelden. Je wordt dan op een wachtlijst geplaatst en we houder je op de hoogte over de cursus in 2021.
Meer weten? Bel dan met Bernadette Jansen (griffier) via 0571-279 217 of Dini Vriezekolk (locogriffier) via 0571- 279 387.

Verplichtingen?

De cursus Politiek Actief voor inwoners is bedoeld voor iedereen die er over nadenkt om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard ben je na de cursus niet verplicht om ook daadwerkelijk politiek actief te worden. 

Reactie van een cursist (december 2020):

“Vanmiddag heb ik mijn certificaat Politiek Actief ook fysiek mogen ontvangen. Daar ben ik uiteraard heel blij mee.
Via deze mail wil ik jullie beiden nogmaals hartelijk danken voor het mogelijk maken van deze cursus en jullie tomeloze inzet en enthousiasme om de groep in de Voorster politiek wegwijs te maken. Het waren goed verzorgde en interessante avonden met een leuke groep cursisten. Ik heb ervan genoten.
Keep up the good work!”

Hierboven de cursisten die in december 2016, februari 2017, juli 2017 en december 2020 hun certificaten hebben ontvangen uit handen van de burgemeester. Het enthousiasme en de leergierigheid van de cursisten was opvallend.

Meer weten? 

Stuur een e-mail aan griffie@voorst.nl of bel met de griffie: Bernadette Jansen (griffier) (0571) 279 217 of Dini Vriezekolk (loco-griffier) (0571) 279 387. U bent van harte welkom.