'Politiek actief' voor inwoners

Woensdag 16 september 2020 herstart de cursus Politiek Actief voor inwoners [inmiddels volgeboekt]

Denk je wel eens: ik zou wel willen weten hoe de politiek werkt? Of zou je meer invloed willen uitoefenen in de gemeente Voorst? Meedoen in de lokale politiek is misschien wel leuker en eenvoudiger dan je denkt.

Op woensdag 16 september is de herstart van de vierde cursus Politiek Actief voor inwoners van de gemeente Voorst van 18 jaar en ouder. En het mooie is: de cursus is gratis. In maart van dit jaar zijn we 1x bij elkaar geweest, maar vervolgens kon de cursus door corona-maatregelen helaas niet meer doorgaan.

Gedurende 7 avonden gaat het op een leuke en ontspannen manier over staatsinrichting, de werkwijze van de gemeenteraad, beleidsontwikkeling (en beinvloeding daarvan) en gemeentefinancien. Bijna elke cursusavond gaat de groep een gedeelte van de avond debatteren. Speeddaten met raadsleden staat op het programma, evenals het bijwonen van ronde-tafelgesprekken van de gemeenteraad (beeldvormende vergadering) en een raadsvergadering (debatteren en besluiten nemen).

Door wie?

De cursus wordt verzorgd door de griffier van de raad van de gemeente Voorst in nauw samenspel met debatclub Haantje de Voorste en wordt gefaciliteerd door ProDemos (Huis voor democratie en rechtsstaat). 

Wanneer?

1. Woensdag 16 september
2. Dinsdag 29 september
3. Woensdag 14 oktober
4. Dinsdag 27 oktober
5. Woensdag 11 november
6. Woensdag 25 november
7. Woensdag 9 december
De cursusavond begint steeds om 19.30 uur.
Daarnaast is op maandag 30 november vanaf 17.00 uur een uitleg over de ronde-tafelgesprekken en vanaf 19.30 uur kun je de ronde-tafelgesprekken als toehoorder bijwonen.
Op maandag 14 december is om 19.00 uur de uitreiking van de certificaten, gevolgd door het bijwonen van de raadsvergadering.

Waar?

In verband met corona-maatregelen kan de cursus niet in het tijdelijke gemeentehuis plaatsen maar houden we de cursus op een andere locatie.

In 2021 opnieuw een cursus Politiek Actief

Interesse? Stuur dan vast een e-mail naar griffie@voorst.nl. Daarin graag naam, adres, telefoonnummer en leeftijd vermelden. Je wordt dan op een wachtlijst geplaatst en we houder je op de hoogte over de cursus in 2021.
Meer weten? Bel dan met Bernadette Jansen (griffier) via 0571-279 217 of Dini Vriezekolk (locogriffier) via 0571- 279 387.

Verplichtingen?

De cursus Politiek Actief voor inwoners is bedoeld voor iedereen die er over nadenkt om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard ben je na de cursus niet verplicht om ook daadwerkelijk politiek actief te worden. 

Hierboven de cursisten die in december 2016, februari 2017 en juli 2017 hun certificaten hebben ontvangen. Het enthousiasme en de leergierigheid van de cursisten was opvallend.

Meer weten? 

Stuur een e-mail aan griffie@voorst.nl of bel met de griffie: Bernadette Jansen (griffier) (0571) 279 217 of Dini Vriezekolk (loco-griffier) (0571) 279 387. U bent van harte welkom.