In het gemeentearchief kunt u terecht voor documenten uit het verleden, voor stamboomonderzoek en lokaal historisch onderzoek. In het archief werken wij op afspraak. Dit geeft onze medewerkers de tijd om de door u aangevraagde dossiers klaar te leggen in de studiezaal.

De studiezaal van het gemeentearchief is op afspraak geopend op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en op woensdag van 9.00 tot 13.00 uur. Een afspraak maken is heel eenvoudig. Klik op de bovenstaande button of bel naar (0571) 27 99 11.

Het gemeentearchief van Voorst

Via de onderstaande button “zoeken in onze archieven en collecties” vindt u wat voor documenten zich in de verschillende archieven en collecties bevinden. U zoekt daar door de  archiefinventarissen die u precies vertellen welke documenten de verschillende archieven bevatten. Deze documenten kunt u in de studiezaal komen inzien.

Beeld en boeken

Naast archieven beheert het gemeentearchief beeldcollecties. Er is kaartmateriaal, er zijn foto’s, prenten, (bouw)tekeningen en prentbriefkaarten. U kunt dit materiaal allemaal op afspraak inzien in de studiezaal.

Archiefbibliotheek

De archiefbibliotheek staat tot uw beschikking met literatuur over de gemeente en de verschillende dorpen, atlassen en standaardwerken op het gebied van de geschiedenis en de genealogie. Verder zijn oude jaargangen van de plaatselijke kranten als het Voorster Nieuws te raadplegen, evenals een uitgebreide documentatiecollectie.

AV-collectie

Tot slot is er een kleine audiovisuele verzameling. De collectie wordt gedigitaliseerd en een gedeelte is al beschikbaar om in de studiezaal bekeken te worden.

Heeft u vragen?

Wilt u een afspraak maken om het archief in te zien? Klik dan hier en maak online een afspraak. Of neem telefonisch contact op via telefoonnummer: (0571) 27 99 11