Wonen in Voorst

Bereikbaar, dichtbij de steden Deventer, Zutphen en Apeldoorn en een goed voorzieningenaanbod. De groene gemeente Voorst is een aantrekkelijke en gewaardeerde woonplek. Een plek waar u zich als nieuwe inwoner hopelijk snel thuis voelt. En waar u als bestaande inwoner nog lang met plezier blijft wonen. Wilt u de gemeente Voorst (nog) beter leren kennen? Kijk dan op www.bezoekvoorst.nl voor onder andere mooie wandel- en fietsroutes.

Woningzoekenden

U overweegt om te verhuizen naar of binnen de gemeente Voorst. Bent u geïnteresseerd in een nieuwbouwwoning?  Bekijk dan de actuele kavels en projecten in de gemeente Voorst. Voor het actuele aanbod bestaande koopwoningen kijkt u bijvoorveeld op landelijke huizen-websites of bij lokale makelaars. Heeft u een woning gevonden? Laat u dan goed informeren over de mogelijkheden van het pand en/of het perceel. Op (Ver)bouwen in Voorst vindt u hierover meer informatie.

Bent u op zoek naar een (sociale) huurwoning? Dan moet u ingeschreven staan als  woningzoekende bij Woonkeus Stedendriehoek. Als u staat ingeschreven kunt u reageren op vrijkomende huurwoningen in de regio Stedendriehoek. Een sociale huurwoning is bedoeld voor mensen met een inkomen tot een bepaalde grens. Meer informatie over bijvoorbeeld de voorwaarden en wijze van toewijzing leest u op de website van Woonkeus Stedendriehoek.
Direct inschrijven? Klik hier voor het inschrijfformulier.

Starterslening

Gaat u voor het eerst een woning kopen en bent u jonger dan 35 jaar? Misschien komt u dan in aanmerking voor een starterslening. De starterslening is een aanvullende lening bovenop de hypotheek voor uw eerste koophuis. Deze lening overbrugt het verschil tussen de aankoopprijs van de woning en de maximale hypotheek.

Verhuizen

U heeft een nieuwe woning gevonden en binnenkort gaat u verhuizen. Voor de meeste mensen een spannende tijd, waarin veel geregeld moet worden. De meest voorkomende praktische zaken vindt u onder ‘snel naar’ aan de rechterkant van deze pagina. De verhuizing zelf geeft u door aan de gemeente waarin u gaat wonen. Dat kan vanaf 4 weken voor de verhuizing tot 5 dagen na de verhuizing. U kunt dit direct regelen via de knop ‘verhuizing doorgeven’.