Wonen in Voorst

Wist u dat u als potentiële koper van een kavel of woning een zorgplicht heeft om uzelf op de hoogte te brengen van de (on)mogelijkheden van het object of perceel? Wat zijn de bouwmogelijkheden, wat is de status van het pand, rust er een aanschrijving op en zijn de gebouwen wel legaal gebouwd? 

Bovenstaande kan verregaande gevolgen hebben voor uw toekomst als eigenaar en het woonplezier wat u op uw nieuwe woonadres graag wilt hebben. Zo kan het zijn dat u wilt uitbreiden, terwijl het bestemmingsplan aangeeft dat u moet saneren. Een ander veel voorkomende vraag is dat men de woning wil uitbreiden en dat dit niet mogelijk is. Wat een enkele keer ook voorkomt is dat een nieuwe eigenaar een pand aankoopt waar op één van de bijgebouwen een aanschrijving rust en dat bijgebouw dan afgebroken moet worden. Het is ook van belang om te informeren naar de status van de woning en/of bijgebouwen. De status ligt vast in al dan niet verleende vergunningen en het bestemmingsplan. Aan de hand van die gegevens zijn de rechten (en waarde) van het pand of het perceel bepaald.

Als u overgaat tot aankoop van een perceel of een pand in onze mooie gemeente Voorst dan hopen wij dat u een voorspoedige en mooie tijd tegemoet gaat. Daarvoor is het van belang om onder andere de bovenstaande gegevens te onderzoeken. Een bezoek aan de gemeente kan veel ergernis en (financiële) schade voorkomen. U bent van harte welkom!

Heeft u vragen?

Wilt u meer informatie? Kom dan gerust tussen 8.30 uur en 12.15 uur langs in het gemeentehuis of neem contact op met Marloes Scholing, medewerker ruimte. Haar telefoonnummer is 0571-27 93 35.