Begraven en cremeren

Bij een overlijden komt er veel op u af. Naast alle emoties moet er namelijk ook veel geregeld worden. De gemeente speelt hier ook een rol in. Van een overlijden moet bijvoorbeeld aangifte gedaan worden. Meestal doet de uitvaartverzorger of begrafenisondernemer dit.  

Begraafplaatsen in de gemeente Voorst 

Er zijn in onze gemeente twee gemeentelijke begraafplaatsen:

  • Begraafplaats Terwolde aan de Twelloseweg 2A in Terwolde 
  • Begraafplaats Voorst aan de Deventerweg 2A te Voorst

Andere begraafplaatsen en kerkhoven in de gemeente vallen niet onder beheer van de gemeente. De gemeentelijke begraafplaatsen zijn dagelijks toegankelijk tussen 08:00 uur 's ochtends en zonsondergang. Kinderen jonger dan 14 jaar worden alleen met begeleiding toegelaten. Honden zijn op de begraafplaats niet toegestaan.

Bij een begrafenis of bij de bezorging van as kan kosteloos gebruik worden gemaakt van de aula op de begraafplaatsen. Het begraven kan op werkdagen en zaterdag (behalve op feestdagen) van 10.00 uur tot 15.00 uur. Het bezorgen van as kan alleen op werkdagen.

Op de gemeentelijke begraafplaats Voorst is een apart gedeelte voor de bewoners van De Lathmer. Op beide begraafplaatsen is een speciaal gedeelte voor het begraven van kinderen tot 6 jaar. Een urnenmuur, urnengraven of -kelders en een algemeen strooiveld zijn ook aanwezig.

Verwijdering grafbedekkingen oktober 2024

In oktober 2024 worden grafstenen en grafbedekkingen op de gemeentelijke begraafplaatsen in Voorst en Terwolde verwijderd. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd op de huurgraven waarvan afstand is gedaan door de nabestaanden, of waarvan het grafrecht verlopen is. U kunt de lijst van de te verwijderen grafbedekking hier bekijken.

Heeft u vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Schotman via algemeen telefoonnummer (0571) 27 99 11 of rechtstreeks via e-mail: m.schotman@voorst.nl  

Plattegronden gemeentelijke begraafplaatsen