Duurzaamheid

Wij gaan voor duurzaam! Helpt u ons mee?

De gemeente Voorst heeft duurzaamheid als speerpunt. Een belangrijke doelstelling is om als gemeente energieneutraal te worden.

Duurzaamheid is verder uitgewerkt in het Addendum bij de nota Duurzaamheid uit 2016. Zo maken we zelf duurzame en energiebesparende keuzes, bij ons eigen vastgoed en met ons inkoopbeleid. Maar, het doel bereiken kunnen we niet alleen!

Bewoners en bedrijven spelen een grote rol als we aan de slag gaan met duurzaamheid. De gemeente Voorst helpt hen met concrete projecten. Het volledige Addendum Duurzaamheid vindt u hier.

Energiecoaches in Voorst

Op uitnodiging kan een energiecoach bij u thuis komen en samen met u uw energiewensen en financiële mogelijkheden inventariseren. Wilt u een afspraak maken met een van onze energiecoaches? Lees hier meer.

Energieloket

Op het gemeentehuis kunt u op afspraak langskomen voor al u vragen over energiebesparen of opwekken. Er zit een energieadviseur klaar om samen met u uw plannen door te spreken en te adviseren over de keuzes. Heeft u bouwplannen? Kom dan ook gerust eens langs om de mogelijkheden te bespreken over energieneutraal bouwen of een gasloze woning.

Het fysieke energieloket is op afspraak bereikbaar. U kunt een afspraak maken door een e-mail te sturen naar duurzaam@voorst.nl. Of te bellen met 0571 279911.

Wilt u zich liever eerst online oriënteren? Kijk dan eens op ons digitale energieloket. Het Regionaal Energieloket helpt u als woningeigenaar in gemeente Voorst met al uw vragen rondom energie besparen en duurzaam wonen. Op het energieloket kunt u snel een HuisScan maken en zien welke maatregelen het meest geschikt zijn voor uw woning.

Keuzes in het dagelijks leven

De problemen lijken groot en onoplosbaar. Bovendien: wat kun je er in je eentje aan veranderen? Goed nieuws: je hebt veel invloed door de keuzes die je maakt in het dagelijks leven. Bij alles wat je koopt of verbruikt, heb je invloed op het verbruik van energie en grondstoffen. Koop je boontjes uit Kenia of bij de groenteboer om de hoek? Ga je met de auto naar je werk of met de fiets? Eet je iedere dag vlees of ben je ‘flexitariër’?

Op de website van Milieucentraal staan verschillende eenvoudige tips om grondstoffen, energie en dus ook geld (!) te besparen zodat we samen bijdragen aan een samenleving waarin ook onze kinderen hun woningen warm kunnen houden en brood op de plank hebben. Het maken van duurzame keuzes heet duurzame ontwikkeling.

Stuur door

Stuur dit artikel door

stuurartikeldoor

Data