Ondernemen in Voorst

Vestigingsplaats voor bedrijven

De gemeente is ideaal gelegen middenin het groene hart van de stedendriehoek, dichtbij de snelwegen A1 en de A50. Ook liggen er twee stations: een in Twello (op de lijn Apeldoorn-Deventer) en twee op de spoorlijn Apeldoorn-Zutphen: Klarenbeek en Voorst. Met de trein zijn de omringende steden of de Randstad snel bereikt.

Ruimte voor bedrijvigheid

In elke kern van onze gemeente is ruimte voor ondernemers. Wij geloven in het mengen van functies en willen een broedplaats zijn voor nieuwe ondernemers. Veel nieuwe bedrijvigheid start aan huis. Deze zogenaamde aan huis gebonden beroepen spelen een belangrijke rol bij de start van nieuwe economische ontwikkeling.

Ons grootste bedrijventerrein ligt in Twello. Verder heeft Teuge bij de luchthaven een bedrijventerrein voor luchtvaartgebonden bedrijvigheid. Deze hele specifieke vormen van ondernemen zijn uiteraard niet uniek voor onze gemeente maar wel een prachtige aanvulling op het gebruikelijke aanbod.

Luchthaven Teuge

De luchthaven is bereikbaar voor General Aviation, helikopters en kleine zakenjets. Dankzij de verlenging van de startbaan is Teuge vanuit geheel Europa goed bereikbaar met zakenjets. De nieuwe hotelaccommodaties zorgen voor optimale voorzieningen voor zakelijke gebruikers.

De luchthaven is een basisvoorziening voor de regionale economie en heeft zelfs een uitstraling naar de rest van Oost-Nederland. Teuge heeft ook een sterk recreatieve functie. Het Nationaal Paracentrum staat hier. Dit is goed voor zo'n 35.000 parachutesprongen per jaar. Er vinden rondvluchten en vlieglessen plaats, en er is een opleiding voor verkeersvliegers gevestigd.

Voorzieningen

Een goede woonomgeving vinden we belangrijk. Daar hoort ook ontspanning bij. Zo telt onze gemeente een overdekt zwembad, kuuroord Thermen Bussloo, een golfbaan, een 5 sterren turnhal voor de jeugd, twee sporthallen, veel sportterreinen, een aantal hotels en bed en breakfast voorzieningen. Er is voorgezet onderwijs en zelf MBO onderwijs. In de buurgemeenten zijn twee hogescholen.

Kennis voor ondernemers

De gemeente heeft veel kennis die voor (startende) ondernemers van belang kan zijn in eigen huis. Voor vragen over bijvoorbeeld bouw- en milieuvergunningen, werken aan huis, bestemmingsplannen (o.a. mag ik dit bedrijf op deze locatie voeren?) en starterskredieten kunt u bij de gemeente terecht. 

Heeft u vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de bedrijfscontactfunctionaris Ellen Dijkman via algemeen telefoonnummer (0571) 27 99 11 of rechtstreeks via e-mail: e.dijkman@voorst.nl