Maatschappelijk Netwerk Voorst
Het Maatschappelijk Netwerk Voorst (MNVoorst) voert de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en een deel van de Participatiewet uit. Heeft u vragen voor het MNVoorst of het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG Voorst)? Dan bent u van harte welkom in het gemeentehuis. De Frontoffice is de centrale plek waar inwoners vragen kunnen stellen over onderwerpen waar MNVoorst en CJG Voorst zich mee bezighoudt.
Hoe werkt de Frontoffice?
Soms heeft u ondersteuning nodig om mee te blijven doen in de maatschappij. De gemeente geeft u advies als u hulp nodig heeft. Dit noemen we maatschappelijke ondersteuning. Heeft u bijvoorbeeld vragen over financiën of wilt u langer zelfstandig thuis blijven wonen? Of heeft u advies nodig over werk en inkomen? Hierbij kan de gemeente u helpen. Ook voor kleine en grote vragen over opvoeden en opgroeien kunt u bij ons terecht.
Met al uw hulpvragen bent u van harte welkom bij de Frontoffice Maatschappelijke ondersteuning. U maakt hier of via onderstaande button een afspraak voor een eerste adviesgesprek. Wij bespreken met u uw hulpvragen en geven u advies hoe wij of andere instanties hierbij kunnen helpen. Samen vinden we een oplossing voor uw vraag.
Kernteam MNVoorst
Binnen MNVoorst werken twee kernteams. In deze kernteams werken deskundigen samen. De kernteams bestaan uit:
- Coördinator MNVoorst (gemeente)
- Klantmanagers Sociaal Domein (gemeente, Bijzondere Bijstand / Wmo / Participatiewet)
- Wijkverpleegkundigen S1 (gemeente)
- Consulenten en Sociaal werkers (Stimenz en MEE Veluwe)
Vanuit het kernteam zetten deskundigen hun kennis en ervaring in voor de meer complexe vragen voor zorg en ondersteuning. Ook zorgen zij voor de afstemming tussen de verschillende betrokken hulpverleners. Ze zijn vraagbaak, denken mee in oplossingen binnen uw eigen mogelijkheden of zorgen voor de toegang tot voorzieningen.
Samenwerking binnen MNVoorst
In het brede Maatschappelijk Netwerk Voorst werken deskundigen, vrijwilligers en organisaties samen. Het netwerk biedt ondersteuning bij de zelfredzaamheid van de bewoners in Voorst. Hierdoor kunnen inwoners langer thuis blijven wonen en meedoen in de maatschappij.
Samenwerking MNVoorst en CJG
MNVoorst en het CJG werken intensief samen bij de ondersteuning van gezinnen en complexe vragen. Zo nodig schakelen zij deskundigen uit het bredere netwerk in. Het MNVoorst is er voor iedereen. Het CJG is er voor jongeren tot 18 jaar (soms tot 23 jaar) en gezinnen.
De kernteamleden van MNVoorst en CJG werken hiermee samen en schakelen ze in als bijzondere deskundigheid nodig is. Van de huisarts, tot de school, de wijkagent, casemanagers dementie, vrijwilligers, buurtsportcoaches, enz.
In Voorst zijn ook veel mantelzorgers en allerlei vrijwilligersgroepen actief. Alle lijntjes komen bij elkaar in de kernteams.
Rol van de gemeente
Sinds 2015 heeft de gemeente de regie over de Wmo, de Participatiewet en de Jeugdwet. De gemeente heeft de uitvoering neergelegd bij MNVoorst en CJG Voorst. De gemeente heeft een coördinerende rol.
Wie doet wat?
De kernteamleden hebben veel kennis en ervaring op het gebied van wijkverpleging, maatschappelijk werk, Wmo-problematiek, werk en inkomen, participatie, ondersteuning van mensen met een beperking, geestelijke gezondheidszorg en informele ondersteuning.
Dina Imminga (Buurtzorg) en Imelda Vriend (Vérian), wijkverpleegkundigen S1
'Wij richten ons voornamelijk op de kwetsbare ouderen in de gemeente Voorst. We kijken met u mee naar uw vraag en mogelijk de vraag achter de vraag. Hierbij kijken we met een brede blik naar u, zowel medisch als sociaal . We kijken naar uw mogelijkheden en de mogelijkheden voor ondersteuning vanuit de gemeente en/of uw zorgverzekeraar. Wij vinden het belangrijk dat u en (als het van toepassing is uw mantelzorger) een zo prettig mogelijk bestaan ervaart.'
Het gesprek
Vraagt u ondersteuning van de gemeente Voorst op het gebied van de Wmo of Jeugdhulp? Of heeft iemand anders u hiervoor aangemeld? Dan nodigen wij u uit voor een gesprek. We informeren u graag over wat u kunt verwachten, wie er bij zijn, hoe u zich voorbereidt, welke hulp mogelijk is en wat de vervolgstappen zijn.